У Рівненській області рятувальники продовжують контролювати зернозбиральну кампанію

У Рівненській області рятувальники продовжують контролювати зернозбиральну кампанію

06.08.16 10:16 0 580
По всій території країни нині активно триває зернозбиральна кампанія. Зважаючи на те, що в державі майже у всіх областях переважає суха спекотна погода та надзвичайний рівень пожежної небезпеки, найменша необережність у поводженні з вогнем біля хлібних масивів - кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні — можуть стати причиною масштабної пожежі.

Так, 3 серпня в селі Шельвів Локачинського району, що на Волині, виникла пожежа на зерновому полі. В результаті загорання знищено пшеницю на корені на площі близько 44 га та врятовано майже 24 га посівів.

Цього ж дня, співробітники Служби порятунку Рівненщини чотири рази виїжджали на ліквідацію загорянь післяжнивних залишків на території приватних господарств селян загальною площею майже 10 га. Пожежі виникали біля села Котів Рівненського району, поблизу с. Могиляни Острозького району, с. Бокійма Млинівського району та с. Лішня Демидівського району.

4 серпня рятувальники ліквідували пожежу посівів ячменю на полі поблизу с. Конюхи Козівського району Тернопільської області. Внаслідок пожежі знищено близько 24 га ячменю на корені. Разом з тим, врятовано посіви на площі 170 га.

З метою попередження виникнення загорань на хлібних масивах рятувальники продовжують здійснювати інформаційно-роз’яснювальну роботу з керівниками та працівниками сільгосппідприємств. Зокрема, впродовж цього тижня такі заходи відбувалися у Хмельницькій, Житомирській, Вінницькій, Львівській областях.

Рятувальники здійснили пожежно - технічне обстеження полів, зернозбиральної та пристосованої техніки, що використовується під час жнивної кампанії. Незважаючи на те, що на хлібних полях, де здійснювалася перевірка, дотримуються вимог пожежної безпеки, рятувальники нагадали комбайнерам порядок дій під час виникнення загорання та роздали тематичні листівки.

ДСНС України вкотре застерігає: категорично забороняється палити стерню та пожнивні залишки, розпалювати багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу них, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поруч із стогами соломи й сіна.

Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог є запорукою збереження врожаю від пожежі!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Людмила Юзьків: " В ...
Наступна новина: Чернігівський міський ...

КОМЕНТАРІ