Чернігів: Фонтан на бульварі навпроти «Мегацентру» нарешті добудують

Чернігів: Фонтан на бульварі навпроти «Мегацентру» нарешті добудують

07.08.16 11:23 0 567
Докладна інформація про те, який саме фонтан планується будувати в Чернігові, в якому місці, за скільки і чому саме такий, озвучена 3 серпня на засіданні громадської ради при Чернігівському міському голові.

На початку обговорення начальник Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Ярослав Куц представив присутнім візуалізацію проекту фонтану і розповів про його характеристики. Він уточнив, що йдеться про доведення до ладу об'єкта незавершеного будівництва – фонтану в тому кінці міського бульвару, де знаходиться торгівельний комплекс «Мегацентр». Глибока бетонна чаша під цей фонтан, з деревом посередині, добре відома чи не всім чернігівцям. Вже не перше десятиліття вона стоїть сухою.

Ярослав Куц:

- Ви всі знаєте, в якому стані зараз знаходиться цей фонтан. Колись такі глибокі чаші будували, щоб велика кількість води охолоджувала повітря. Але це несе певні ризики, тому зараз пропонується інший підхід. Цю чашу ми засипаємо і вкладаємо там арматуру під фонтан, висота води в якому буде десь 60 сантиметрів. Якщо хтось туди й зайде, то це безпечно. Висота борту чаші над землею буде 40 сантиметрів. Ми робимо навколо благоустрій, ставимо лавочки, бортик обкладаємо гранітом. Дерево залишається, форма і розміри фонтану – теж. Усі дерева і споруди навколо залишаються неушкодженими. Фонтан буде динамічний, музичний, з під світкою.

Потім слово взяв міський голова, який розповів, зокрема, про вартість фонтану. З-поміж усіх вибирався прийнятний, але порівняно недорогий варіант. Кошторис такого фонтану 3,5 млн грн. Для порівняння: переобладнання цієї чаші у так званий «сухий» фонтан, який теж пропонувався, коштувало би до 9 млн грн. Додадуться ціна форсунок, яких потрібно буде вже не 8, а 40 або більше, і ціна укріплень, які треба дуже серйозні, щоби над такою нижньою частиною безпечно утримувати кам'яні плити і людей.

Владислав Атрошенко:

- Я повинен приймати управлінські рішення в умовах обмеженості часового ресурсу і фінансового ресурсу. Представлений тут фонтан при тих технічних умовах і ресурсах, які в нас є – це оптимальний варіант.

Надалі тривало обговорення, у якому взяли участь міський голова та члени громадської ради. Зокрема, висловлені думки і щодо будівництва такого фонтану, де діти бігають під струменями води. Міський голова поділився своїми застереженнями:

- По-перше, все-таки не так багато в нас настільки спекотних днів і місяців, щоб діти в одязі, на вулиці могли бути облиті холодною водою без застуди. По-друге, це мокрий камінь, пустощі, зростає рівень травматизму. І, по-третє, все-таки «сухий» фонтан «проситься» десь на відкритій місцевості, а тут чаша навколо дерева, що вже «диктує» певну форму.

Члени ради при обговоренні підтримали ідею доведення до ладу цієї покинутої споруди в центрі міста.

- Ми всі чули про теорію розбитих вікон. Коли в домі одне вікно вибите, це несе негатив усьому дому. І той недобудований фонтан, який завжди стояв пустим, був для центру Чернігова таким «розбитим вікном», - сказав один із присутніх.

Після обговорення члени ради одноголосно підтримали запропонований проект.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ