На Вінничині прокуратура вимагає покарати підприємця за незаконну порубку 135 дерев та виготовлення деревинного вугілля

На Вінничині прокуратура вимагає покарати підприємця за незаконну порубку 135 дерев та виготовлення деревинного вугілля

09.08.16 16:00 0 492
Немирівською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт по обвинуваченню одного із підприємців району у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу).

Установлено, що підприємець, займаючись лісопильним виробництвом, знаючи про визначений законодавством порядок здійснення лісозаготівельних робіт, маючи умисел на незаконну порубку дерев з метою подальшого використання для виготовлення деревного вугілля в порушення вимог Лісового кодексу України, а також правил відпуску деревини на пні в лісах України, не маючи лісорубного квитка (ордера), запропонував місцевим жителям здійсненні порубку дерев різних порід в лісозахисній смузі біля с. Семенки Немирівського району, запевнивши останніх у законності даних робіт, не повідомляючи про свої дійсні злочинні наміри, на що останні погодились.

Таким чином, незаконно вирубано 135 дерев, спричинивши збитки на загальну суму майже 250 тис гривень.

Після чого підприємець, реалізуючи свій злочинний умисел, спалив у 16 спеціально пристосованих «печах», які виготовлені із металевих бочок, отримавши деревне вугілля.

З метою захисту інтересів держави, у рамках кримінального провадження Немирівською місцевою прокуратурою подано позов про відшкодування збитків у розмірі майже 250 тис гривень.

На даний час кримінальне провадження та позов перебувають на розгляді Немирівського районного суду.

Додатково: за вчинення вказаного злочину передбачена відповідальність - накладення штрашу у розмірі від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 24 серпня у Луцьку не ...
Наступна новина: В Тернополі звіт міського ...

КОМЕНТАРІ