На Вінниччині реалізується близько 400 проектів регіонального розвитку

На Вінниччині реалізується близько 400 проектів регіонального розвитку

09.08.16 08:08 0 475
Ще півтора роки тому, коли система Державного казначейства України була неспроможною проводити платежі, територіальні громади регіону, навіть маючи на власних рахунках кошти, не мали реальної змоги матеріалізувати їх у конкретні проекти розвитку.

Нині ж, на відміну від попередніх років, Вінницька область нагадує невеличкий будівельний майданчик, де поряд з ремонтними роботами на об'єктах інфраструктури закуповується нова техніка, якісне обладнання та сучасні меблі.

«Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.06.2016 р. № 395, на реалізацію конкретних програм у сфері соціально-економічного розвитку територій Вінницької області виділено 97 млн. гривень. Дія зазначеної постанови розповсюджується на 146 об'єктів, і, станом на початок серпня, до місцевих бюджетів вже надійшло 48 млн. гривень вказаної субвенції. Водночас 21 проект на загальну суму 140 млн. гривень реалізується нині за кошти Державного фонду регіонального розвитку, - повідомив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. – Також, відповідно до проведеного обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, ще 217 проектів загальною сумою 13 млн. гривень фінансуються з обласного бюджету».

Більше того, підкреслив керівник ОДА, завдяки успішно проведеній бюджетній децентралізації, бюджети базового рівня отримують нині суттєвий фінансовий ресурс, що також може бути використаний на втілення програм розвитку. Так, лише за підсумками І півріччя поточного року перевиконання місцевих бюджетів регіону склало майже 350 млн. гривень.

Тож в цілому на Вінниччині реалізуються майже 400 інвестиційних проектів у різних сферах життєдіяльності, на які спрямовується близько 600 млн. гривень бюджетних коштів. А це чи не найкраще свідчення того, що область живе, розвивається і впевнено рухається вперед.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у ...
Наступна новина: Стан розгляду запитів на ...

КОМЕНТАРІ