В Луцьку відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації

В Луцьку відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації

09.08.16 08:44 0 639
Відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика у режимі відеоселекторного зв'язку з керівниками окремих територіальних органів, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, головами районних державних адміністрацій, міськими головами. Участь у нараді взяли міський голова Микола Романюк, його заступники Андрій Киця, Сергій Григоренко, Юрій Моклиця, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич.

Розпочали нараду із розгляду питань, пов'язаних із підвищеним ризиком виникнення пожеж на Волині, зокрема внаслідок спалювання сухої рослинності, загорянь на торфовищах та пожеж на сільськогосподарських угіддях, що призводять до значних матеріальних збитків. Працівники обласного управління ДСНС спільно з екологами проводять рейди та роз'яснювальну роботу з метою запобігання нових загорянь.

Також обговорили впорядкування перевезення вантажів на дорогах Волині. З метою збереження автомобільних доріг з 1 червня було введено обмеження руху вантажівок за умови, якщо температура повітря перевищує 28 градусів. На дорогах функціонує 27 майданчиків для відстою транспортних засобів та пересувний ваговий комплекс. Проте, голова облдержадміністрації зауважив, що близько половини доріг в області пошкоджені внаслідок невдалої експлуатації і використання їх у спеку. Він видав доручення до кінця поточного року виділити кошти із обласного бюджету для придбання не менше 3 — х пересувних вагових комплексів для ефективнішого виконання робіт зі збереження автодоріг.

Прозвучала інформація й про хід використання і заготівлі лісових ресурсів, в тому числі збирання грибів та ягід у лісах області, та про збір урожаю ранніх зернових культур та підготовку до осінньо — польових робіт.

Наприкінці наради Володимир Гунчик поінформував учасників наради про результати візиту до Києва. У столиці він провів низку робочих зустрічей у Кабінеті Міністрів. Так, із першим заступником міністра інфраструктури Олександром Кравцовим обговорили питання створення дорожнього фонду. Голова облдержадміністрації повністю підтримав рішення Луцької міської ради щодо запуску у Луцьку 30 тролейбусів на внутрішні маршрути. Цей проект буде профінансовано спільно з Європейським інвестиційним банком. Наразі він перебуває на розгляді у міністерстві. Окрім цього, у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості обговорили перспективи вугільної галузі України.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стан розгляду запитів на ...
Наступна новина: Рекордний розмір застави ...

КОМЕНТАРІ