Реформування галузі освіти: в області створено 9 опорних шкіл

Реформування галузі освіти: в області створено 9 опорних шкіл

09.08.16 17:09 0 473
У Житомирській області активно реформується загальна середня освіта. На даний час створено 9 опорних шкіл, і це далеко не межа, адже згідно плану опорний заклад планується створити в кожному районі та ОТГ.

Опорний навчальний заклад – це ефективний спосіб знизити витрати на фінансування закладу, при цьому значно підвищуючи рівень надання освітніх послуг. Новостворені заклади мають добру матеріально-технічну базу, кадровий потенціал. До закладу буде здійснюватися підвіз старшокласників з малокомплектних шкіл шкільними автобусами, де вони зможуть продовжити навчання та отримати повну загальну середню освіту та кращих вчителів.

— «Останні роки показали, що кількість учнів у сільських малокомплектних школах стає все менша. Навчальні корпуси побудовані ще в 90-і роки і потребують капітальних ремонтів. Рівень знань у дітей також не на достатньому рівні, оскільки не вистачає педагогів та якісної матеріально-технічної бази, що стало видно по результатам ЗНО у цьому році», - повідомив начальник управління освіти і науки ОДА Вадим Калінін.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині тривають ...
Наступна новина: Що таке мережеве обладнання?

КОМЕНТАРІ