Тернопілля: в опорній школі на Бережанщині з’явився новий комп’ютерний клас (фото,відео)

Тернопілля: в опорній школі на Бережанщині з’явився новий комп’ютерний клас (фото,відео)

09.08.16 14:45 0 512
12 нових комп'ютерів, інтерактивну дошку та проектор передали в Потуторську школу. Закуплені вони за рахунок коштів Державної субвенції на розвиток і підтримку опорних шкіл. Аналогічні проекти здійснюються по всій області в рамках реформи децентралізації.

Керівництво школи на новинки покладає великі надії. Ольга Поляк, директор навчального закладу каже, що попереднім комп'ютерам вже півтора десятки років і працювали вони дуже повільно. Тепер же учні зможуть опановувати не тільки інформатику, але й історію, природознавство та інші предмети з використанням інтерактивних методик.

Стратегія розвитку Тернопільщини останніх двох років полягає в тому, щоб все більше уваги приділяти розвитку райцентрів та малих міст. Відтепер у сільських школах умови навчання цілком конкурентні.

Потуторська школа є опорною: школи села Літятин, Жонівка та Посухів входять до її освітнього комплексу. Загалом на дані об'єкти цього року буде виділено близько 3 млн гривень. Кошти вже почали освоювати, а усі ремонтні роботи планують закінчити до кінця 2016 року.

За словами Олега Валова, заступника Голови Тернопільської ОДА, більшість проектів спрямовані на енергозбереження. Саме в Потуторській школі перекриють дах – на це виділено 401 тис. грн з Фонду регіонального розвитку і 80 тис грн складає співфінансування з місцевого бюджету. Окрім того планують замінити газові котли на твердопаливні, встановити нові вікна, утеплити фасад, також має з'явитися сучасний спортивний майданчик.

Урочиста передача нової техніки відбулася за участі керівництва Тернопільської обласної та Бережанської районної держадміністрацій, народного депутата України Тараса Юрика, педколективу та учнів школи.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валютная пара USD/RUB: что ...
Наступна новина: В активі чернівецького ...

КОМЕНТАРІ