Рівненська область: протягом вихідних рятувальники 14 разів виїздили на гасіння післяжнивних залишків

Рівненська область: протягом вихідних рятувальники 14 разів виїздили на гасіння післяжнивних залишків

09.08.16 12:38 0 558
Незважаючи на всі застереження рятувальників щодо пожежонебезпечного періоду, окремі власники приватних господарств продовжують практику випалювання післяжнивних залишків на своїх ділянках. Нерідко такі дії призводять до пожеж, що загрожують житловому сектору, лісовим насадженням та сільськогосподарським угіддям.

Так, лише протягом минулих вихідних співробітникам Служби порятунку Рівненщини довелося 14 разів виїжджати на ліквідацію загорянь післяжнивних залишків на території приватних господарств селян у шести районах області загальною площею майже 7 га. Найбільше таких пожеж за суботу та неділю зареєстровано у Дубенському (4 випадки) та Рівненському (3 випадки) районах. За попередньою інформацією, причиною виникнення усіх цих пожеж стало неконтрольоване спалювання громадянами післяжнивних залишків.

Головне управління ДСНС України у Рівненській області вкотре наголошує на важливості дотримання громадянами правил пожежної безпеки, особливо в цей пожежонебезпечний період. Категорично забороняється використовувати на відкритих територіях поруч із сільгоспугіддями, лісопарковими зонами, торфополями відкритий вогонь, розводити багаття, випалювати траву та інші рослинні рештки, кидати в траву та на узбіччя доріг недопалки. Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Впродовж минулого тижня ...
Наступна новина: На Вінничині збільшено ...

КОМЕНТАРІ