Що таке мережеве обладнання?

Що таке мережеве обладнання?

09.08.16 17:15 0 677

До цього устаткування відноситься все, що використовується для передачі різноманітних сигналів між пристроями або ж для їх доступу в мережу. Все обладнання ділиться на великі групи, кожна з яких несе свою певну мету і стабільно її виконує. Деталі й певні моделі можуть вдосконалюватися з кожним роком, але принцип уже довгий час залишається незмінним. Зараз цей список груп виглядає приблизно так:

  • Системи комутації. А саме всі пристрої відповідають за з'єднання двох абонентів;
  • Системи супутникового зв'язку та каналів через супутник, які забезпечують якісний зв'язок по всьому світу;
  • Абонентське телекомунікаційне обладнання, тобто обладнання кожного користувача, лінія, закріплена саме за ним;
  • Устаткування для передачі даних.

Все це одночасно використовується кожною сучасною людиною, а іноді навіть відразу в декількох різноманітних видах. Ми не можемо уявити своє життя без подібного обладнання, хочемо, щоб можна було легко спілкуватися, отримувати інформацію і самому передавати її. До речі, придбати мережеве обладнання за доступною ціною ви можете в інтернет-гіпермаркеті: www.globalconect.ru.

Різноманітність

Все розмаїття мережевого обладнання зводиться до трьох варіантів:

  1. В першу чергу це міські телефони, які вже практично відійшли в минуле, але тим не менше телефонія продовжує існувати і деякими дуже активно використовується;
  2. По-друге - це мобільний зв'язок. Подібні невеликі телефони зараз є навіть у дітей, і активне і пасивне мережеве обладнання дозволяє кожному миттєво з'єднатися зі співрозмовником;
  3. Також зараз активно використовується інтернет, який зараз є найпопулярнішою мережею для спілкування, а також отримання інформації.

Самого обладнання є величезна кількість в залежності від конкретної техніки. Однак все воно підрозділяється на активне і пасивне мережеве обладнання, і ці дві групи відрізняються одна від одної.

Активне і пасивне устаткування

Серед величезної кількості техніки до активного обладнання відносять: комутатори, концентратори, адаптери, маршрутизатори, принт-сервери і багато іншого. Пасивне ж являє собою: розетки, різноманітні кабелі, коннектори і подібні предмети.

Варто відзначити, що саме активне обладнання забезпечує передачу даних, будь-то спілкування або просто перегляд новин, незалежно від каналу і техніки, яка для цього використовується, комп'ютер або телефон. Активне обладнання відповідає за те, щоб вся інформація була сортована в пакети, а також всі пакети строго розділялися по потрібним каналах. Через величезне навантаження подібні технології повинні вміти самостійно при необхідності створювати канали. До речі, щоб захистити техніку користувача від поломок, ці ж різноманітні пристрої забезпечують розподіл навантаження при отриманні і відправці пакетів.

Пасивне ж являє собою трасу і тракт, а саме це - кабелі і розетки відповідно. І те й інше обладнання забезпечує з'єднання, але різними способами, однак один вид без іншого просто не міг би існувати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ