В Чернівецькій області від якісного навчального процесу — до безпечного руху на дорогах (+фото)

В Чернівецькій області від якісного навчального процесу — до безпечного руху на дорогах (+фото)

10.08.16 11:18 0 621
В регіональному сервісному центрі МВС в Чернівецькій області відбулась принципова розмова стосовно втілення цієї тези в життя.

Головними дійовими особами наради стали керівники навчальних закладів Буковини різних форм власності,що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.

Як зазначив начальник відділу організаційно-реєстраційної роботи РСЦ Дмитро Марцинюк, аналіз роботи автошкіл засвідчує потребу внести корективи в організацію навчального процесу, застерегти керівників закладів від «спрощення» ліцензійної програми підготовки кандидатів у водії, унеможливити у ній непрозорі процеси.





Це стосується, зокрема, навчання громадян з інших областей, які потім «масово здають екзамени». Виявлено також практику «мертвих душ», тобто, випадки, коли кандидат у водії не відвідує занять, але отримує допуск до екзамену.

Негативним явищем є виїзд на вулиці міста у години пікової активності автомобільного руху учбових транспортних засобів з непідготовленими до таких умов курсантами. Рухаючись з мінімальною швидкістю, вони створюють дискомфорт для учасників дорожнього руху, змушують їх пересікати суцільні лінії. Нервозні ситуації не сприяють практичному навчанню. Тому навики практичного водіння потрібно, передусім, ретельно відпрацьовувати на автодромах, що і передбачено навчальними планами.

З огляду на те, що у більшості автошкіл незабаром завершаться терміни ліцензії, значну частину зустрічі було приурочено якісній підготовці документів, передбачених державною акредитацією закладів, які проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів та атестації їх спеціалістів.

Провідний спеціаліст РСЦ Анатолій Дронь, уповноважений з питань боротьби з корупцією, поінформував присутніх про відповідальність за недотримання антикорупційного законодавства, роз’яснив юридичні основи такого явища як хабарництво і запевнив аудиторію в тому, що рано чи пізно таємне стає відомим, а тому краще утриматись від спокуси обійти закон.



Запрошені на нараду поставили чимало практичних питань службовцям РСЦ щодо конкретних ситуацій в організації навчального процесу. Йшлось, зокрема, про роботу інструкторів, що одночасно працюють в кількох навчальних закладах, використання навчальних транспортних засобів, інші аспекти ліцензійних вимог. У деяких випадках прийнято рішення звернутись за консультацією до фахівців головного сервісного центру МВС України.













Результати зустрічі обговорено також на нараді з керівниками територіальних сервісних центрів.

Прес-служба РСЦ МВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ