На виконання вказівки прокуратури з Волинського пункту тимчасового перебування іноземців звільнено 5 осіб

На виконання вказівки прокуратури з Волинського пункту тимчасового перебування іноземців звільнено 5 осіб

10.08.16 15:01 0 548
Прокуратурою області проведено перевірку дотримання вимог чинного законодавства про адміністративні правопорушення при поміщенні та триманні іноземців в роботі Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні.

Нещодавніми змінами до чинного законодавства щодо удосконалення положень судового захисту іноземців та осіб без громадянства і врегулювання окремих питань, пов’язаних з протидією нелегальній міграції, регламентовано порядок продовження строків тримання нелегалів у пункті тимчасового перебування – через кожних три місяці.

При цьому станом на 29 липня 2016 року у Волинському пункті тимчасового перебування утримувалися іноземці, стосовно яких у ПТПІ була відсутня інформація про продовження заінтересованими органами терміну їх тримання в установі. Примусове ж видворення цих осіб неможливе, бо вжиті заходи не забезпечили встановлення їхніх особистостей та отримання ними документа, що дає право на виїзд за межі України.

Відтак уже з 1 липня цього року утримувати цих осіб у ПТПІ не було жодних підстав і вони підлягали звільненню з установи.

Виходячи з цього, прокуратурою області Директору Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, внесено вказівку, на виконання якої п’ятеро іноземців нині з ПТПІ звільнено.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ