На Вінничині за незаконну порубку лісу та розтрату деревини доведеться відповідати по закону

На Вінничині за незаконну порубку лісу та розтрату деревини доведеться відповідати по закону

10.08.16 16:01 0 543
Немирівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Досудовим розслідуванням установлено, що під час відпрацювання території Немирівського району щодо виявлення фактів незаконної порубки, перевезення та збуту лісової продукції, зупинено автомобіль з буксирувальним напівпричепом. Водій автівки віз деревину з неналежно оформленою товаро-транспортною накладною, за якою здійснювалось перевезення 67 стволів лісопродукції дерева породи "Сосна" різного діаметру.

Однак при огляді місця події установлено фактичну наявність 82 стволів сосни різного діаметру.

Це може свідчити про розтрату службовими особами лісового господарства деревини та про факти незаконної порубки лісу.

З метою забезпечення збереження вказаних речових доказів (накладення заборони на їх використання та розпорядження з визначенням місця їх зберігання), Немирівська місцева прокуратура подала клопотання до районного суду про накладення арешту на автомобіль, буксирувальний напівпричіп та стволи дерев, що вилучені у ході огляду місця події.

Клопотання ухвалою слідчого судді Немирівського районного суду задоволено в повному обсязі.

Наразі вживаються заходи щодо установлення осіб, що можуть бути причетні до незаконної порубки лісу та розтрати службовими особами лісо продукції а також зібрання достатньої кількості доказів для пред’явлення відповідним особам про підозру. Проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, у тому числі щодо установлення точного розміру збитків шляхом призначення відповідних експертиз. Після чого буде прийнято остаточне рішення.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі теребовлю ...

КОМЕНТАРІ