Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала з нагоди річниці від Дня народження основоположника Українського «Пласту»

Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала з нагоди річниці від Дня народження основоположника Українського «Пласту»

10.08.16 08:21 0 564
Дорогі тернополяни, українці, друзі!

9 серпня 1886 року народився український педагог, борець за Незалежність України, основоположник й організатор «Пласту» Олександр Тисовський (псевдо «Дрот»).

У цей день хочу побажати всім українським пластунам, усім патріотам України діяти та жити за принципами і правилами Олександра Тисовського.

Тисовський розробив унікальну виховну, спортивну та вишкільну систему, яка має цілий ряд своїх особливостей, які відрізняють її від більшості скаутських організацій світу.

Український «Пласт» за методикою Тисовського виховував не лише фізично розвинутих українців, а й справжніх патріотів та захисників своєї нації. «Дрота» вважали своїм наставником пластуни Роман Шухевич та Степан Бандера.

Сам Тисовський взяв активну участь у Листопадовому Чині у Львові, разом зі своїми пластунами боровся за незалежність України.

Діяльність Тисовського активно підтримували й провідні діячі Української греко-католицької церкви. Зокрема, Митрополит Андрей Шептицький надав пластунам площу на горі «Сокіл», де збереглася до наших днів однойменна пластова оселя.

Тернопіль за кількістю активних учасників «Пласту» можна назвати справжньою столицею українського «Пласту». Спостерігається цікава тенденція: чим більше у місті є пластунів, тим місто є більш патріотичним.

І це дуже легко пояснити. Українські пластуни люблять самі і вчать любити Україну інших за методою справжнього патріота Тисовецького.

Вічна пам'ять Олександру Тисовецькому - «Дроту»!

Слава Українському «Пласту»!

Слава Україні!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ