На Тернопіллі у "Лісовій казці" відпочивають діти з прифронтової зони

На Тернопіллі у "Лісовій казці" відпочивають діти з прифронтової зони

10.08.16 19:03 0 626
Голова районної державної адміністрації Юліан Сірант та перший заступник голови Олександр Батожний 5 серпня здійснили робочу поїздку на територію оздоровчого табору «Лісова казка».

Керівники привезли солодощі та усякі смаколики дітям, які приїхали на Лановеччину із прифронтового району сектору «М» та обговорили з їхніми наставниками та волонтером Наталією Трач деталі запланованої та організованої райдержадміністрацією поїздки у Збаразький і Вишнівецький замки. Приїзд керівництва РДА співпав з візитом до юних донеччан представників Тернопільського крайового кіша козацько-десантного екологічного осередка під керівництвом наказного отамана родом з села Молотків Лановецького району Володимира Мосейка.

«Не ми розпочали війну, ми лиш захищаємо свій дім, свою землю від так званого «брата», що прийшов до нас зі зброєю в руках. – пояснив дітям отаман – Так, в Україні, нажаль, не все гладко. Але коли тато з мамою свариться вдома хіба це означає, що сусід має прийти і забрати у них собі кухню чи кімнату? Що має робити тато з мамою в такому випадку, мабуть вигнати зажерливого сусіда. Чине так? Ми захищаємо своє, свою Батьківщину і ми стоятимемо до перемоги. Дай Боже щоб це усі зрозуміли і нарешті уже забралися з нашої землі». А далі козаки показали юним дончанам зброю, що перебуває на озброєнні у сил антитерористичної операції і нагодували їх справжнім козацьким кулішем.

«Ми намагаємось організувати як можна краще дозвілля наших гостей», – зізналась волонтер, засновник і керівник благодійної організації «Благодійний фонд «Україна з любов'ю» Наталія Трач. Наталія Михайлівна родом з Почаєва. Ще змалку їй доводилось частенько бувати у піонерському таборі поблизу села Струсів Теребовлянського району Тернопільської області під назвою «Корчагінець», а потім «Зорепад». Там керував її батько – Михайло Йосипович. «Я виросла в таборі, навчилась у ньому спілкуватись із дітьми. Зараз це неабияк допомагає мені у моїй волонтерській діяльності. Якби ви знали, як потребують ці дітки ласки, уваги й тепла. Адже вони на власні очі бачили жахіття війни та все-таки вони відкриті до спілкування. Якби ви побачили які листи вони пишуть через нашу таборову пошту…», - розповіла Наталія. І справді, наставниці, що приїхали зі сходу разом з дітьми, висловили величезну вдячність Наталії Трач за її роботу. «Це людина, яка робить велику справу. Завдяки її старанням ми відчували себе тут як у рідній домівці. Дякуємо їй за щирий прийом і домашній відпочинок»,- зазначила представниця вчительського колективу Олена Миколаївна.

На завершення зустрічі гості зі сходу подарували голові районної державної адміністрації Юліану Сіранту фотоальбом де поряд зі світлинами мирного, довоєнного часу розташовані фотографії сучасних розваль. Як же усім хочеться миру на своїй вільній і незалежній землі…

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратурою Вінницької ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ