Рада національних товариств Вінниччини та Об’єднання українських товариств Латвії підписали угоду про співпрацю (+фото)

Рада національних товариств Вінниччини та Об’єднання українських товариств Латвії підписали угоду про співпрацю (+фото)

10.08.16 14:44 0 479
Делегація із Вінниччини 4–7 серпня взяла участь у святкуванні Дня міста Огре (Республіка Латвія). До її складу увійшли начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, голова Мурованокуриловецької районної ради Сергій Ладан та депутат Мурованокуриловецької районної ради Сергій Кушнір.

Участь у святкуванні, окрім делегації з Вінниччини, взяли гості з м. Чернігова (Україна), м. Анге (Швеція), м. Йихві (Эстония) та м. Слонім (Білорусь).

Програма святкових заходів передбачала офіційний прийом голови Огрської краєвої думи, урочистості, відкриття трьох туристичних об'єктів міста Огре, ярмарки народних ремесел, екскурсії, театралізовані дійства, вступи художньої самодіяльності.

Начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький привітав жителів міста Огре зі святом та наголосив, що Вінницька область з великою радістю прийняла пропозицію про подальшу співпрацю з містом Огре . «У нас є багато спільних цікавих пропозицій і планів, які мають право на життя на багато років вперед», - наголосив Ігор Салецький.

Крім того, в ході візиту відбулася зустріч з головою «Об'єднання українських товариств Латвії» (м. Рига) Іриною Дукуле, на якій обговорено питання двохсторонньої співпраці та підписано угоду про співробітництво між Радою національних товариств Вінниччини та Об'єднанням українських товариств Латвії. Метою цієї Угоди є розвиток і зміцнення зв'язків між Вінниччиною та містами Латвії в галузі культури, науки, освіти та просвітництва, інформаційної та інших сферах життя, а також розширення контактів у напрямку громадських організацій. Крім того, в рамках урочистостей представники делегації відвідали єдину в Латвії українську школу, де підписали Угоду про двохсторонню співробітництво.

Водночас, домовлено про наступну зустріч у м. Вінниці 22 серпня, по завершенню Всесвітнього конгресу Українців, який проходитиме у м.Київ.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Переваги та особливості ...
Наступна новина: На виконання вказівки ...

КОМЕНТАРІ