На Вінниччині з обласного бюджету виділили 200 тисяч гривень на придбання вакцини проти сказу (+фото)

На Вінниччині з обласного бюджету виділили 200 тисяч гривень на придбання вакцини проти сказу (+фото)

10.08.16 18:16 0 550
Придбаних за ці кошти доз має вистачити на проведення заходів у вогнищах захворювання. Про це повідомив начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Володимир Павлущик.

"Цьогоріч виникла проблема – це слабке забезпечення фінансування на протиепізоотичні заходи, але ми виходимо із цієї ситуації, завдяки наявності минулорічних запасів. Крім того, на сесії обласної ради на придбання вакцин проти сказу виділено 200 тисяч гривень з обласного бюджету. Найближчим часом вона буде поставлена в область і кожен район буде забезпечений тією кількістю, якої вистачить на проведення заходів у вогнищах захворювання. На профілактику захворювання доз не стане", - зауважив Володимир Павлущик.

У 2016 році проведено 802 дослідження біологічних матеріалів, за результатами яких виявлено 91 позитивний результат на сказ.

"На постійному контролі перебуває питання профілактики та боротьби зі сказом тварин. У 2016 році проведено 802 дослідження біологічних матеріалів, за результатами яких виявлено 91 позитивний результат на сказ, що на 20 більше проти аналогічного періоду минулого року. Через відсутність вакцин щеплено проти сказу лише 42,3 тис. собак та 22,5 тис. котів", ? розповів Володимир Павлущик.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Незабаром на Луцькому ...
Наступна новина: Чернігівська ТЕЦ знизить ...

КОМЕНТАРІ