Апостольський нунцій в Україні відвідав Вінниччину (+фото)

Апостольський нунцій в Україні відвідав Вінниччину (+фото)

10.08.16 13:43 0 528
Днями Апостольський нунцій в Україні Архієпископ Клаудіо Гуджеротті та єпископ-ординарій Кам'янець-Подільської дієцезії РКЦ Леон Дубравський очолили святкову месу під час якої відбулося освячення вівтаря в Дієцезіальномусанктуарії Матері Божої Чечельницької РКЦ смт. Чечельник.

Окрім того, в цей день завершилося перше Францисканське Паломництво з с. Городківки Крижопільського району до Чечельника, яке тривало з 4 серпня.

Розділити святкування, спільно з численною кількістю священнослужителів та вірян, завітали голова Чечельницької районної державної адміністрації Сергій Пустовий голова Чечельницької районної ради Сергій П'яніщук та заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська.

З нагоди 230-річчя костелу святого Йосифа Обручника та першої річниці з дня оголошення його дієцезіальним санктуарієм Матері Божої Чечельницької від імені керівництва обласної державної адміністрації було оголошено вітальні слова та запевнено, що органи державної влади робитимуть усе можливе, щоб храми діяли, щоб люди мали можливість молитись, щоб духовно процвітала наша держава.

Нагадаємо, в серпні 2015 року Костел Святого Йосипа в смт. Чечельник, став санктуарієм Матері Божої Чечельницької. В межах Вінниччини їх є три: Браїлівський санктуарій Ісуса Назарянського, Вінницький – Божого Милосердя та безпосередньо уже Чечельницький санктуарій.

Крім того, обласна влада внесла і свою частку у відзначення цього свята, на прохання настоятеля та вірян у минулому році костел повернуто у власність релігійної громади.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ