Що дає освіта МВА?

Що дає освіта МВА?

11.08.16 12:59 0 1325

Ступінь MBA потрібен тим, хто планує отримати нові навички та знання в сфері управління бізнесом, а також домогтися просування по кар'єрних сходах або збільшення зарплати. Одним словом, підвищити свою цінність на ринку праці.

За статистикою, проведеною Російською лігою МВА в 2014 році: 83 % людей, які отримали бізнес-освіту вважають, що це допомогло їм отримати корисні знання і навички. 5 % задоволені новими зв'язками і знайомствами, а також отриманим авторитетом в очах роботодавця. 3 % впевнені, що головне в MBA - це престижний диплом.

Нерідко роботодавці вказують ступінь MBA є обов'язковим пунктом у вимогах до претендентів на керівні посади або пишуть про «перевагу кандидатів з дипломом MBA». Рівень зарплати на таких позиціях починається від 35,000 грн.

Відповідно до недавнього дослідження американської компанії Graduate Management Admission Council (GMAC): 59 % випускників бізнес-шкіл отримують роботу одразу ж після закінчення навчання. У компанії також назвали галузі, де найчастіше потрібні фахівці з бізнес-освітою:

  • фінанси і бухгалтерський облік;
  • оподаткування;
  • сфера послуг;
  • виробництва.

Крім того, за даними GMAC, 9 з 10 випускників впевнені, що бізнес-освіта дала їм можливість більше заробляти.

В іншому щорічному дослідженні QS, присвяченому поверненню інвестицій в програми full-time MBA в Європі, експерти прийшли до висновку, що в середньому випускники з європейським дипломом MBA окупають витрати на свою освіту протягом 30 місяців, а зростання рівня їх доходу становить 85 %.

Таким чином, ступінь MBA дуже затребуваний на сучасному ринку праці і звичайно окупається через досить короткий проміжок часу. Фахівці, які обрали цю додаткову професійну освіту, отримують відчутні результати в сфері особистісного росту, збільшення заробітку і нових кар'єрних досягнень. До речі, дізнатися що таке магістр бізнес адміністрування та отримати відповідний науковий ступінь ви можете у передовому комерційному вузі України - Бізнес-школі "КРОК": bs.krok.edu.ua.

Ключова причина популярності MBA

З моменту своєї появи в кінці 19-го століття програма MBA ставить своїм головним завданням орієнтацію на практику.

Навчальні плани програм MBA розроблені так, щоб студенти застосовували свої знання або відразу після закінчення навчання (якщо мова йде про програми full-time), або навіть під час навчання (якщо це модульні або part-time-програми).

Що стосується самих знань, то освітній процес дуже близький до реального бізнесу: дворічні MBA часто припускають оплачувані стажування, студенти розбирають бізнес-кейси і досліджують ринок, нерідко із залученням практикуючих фахівців з області бізнесу. Вони ж, як правило, читають лекції і проводять семінари, майстер-класи та тренінги.

Інші переваги

Згідно з опитуваннями, більшість випускників бізнес-шкіл США, Європи та Азії сходяться на думці про те, що під час навчання вони отримали:

  • весь спектр необхідних знань для бізнесу;
  • повне уявлення про картину взаємодії ключових бізнес-процесів;
  • корисні бізнес-контакти (нетворкінг).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ