На Вінничині голова облдержадміністрації ознайомився з процесом підготовки закладів освіти Тульчинського району до нового навчального року (+фото)

На Вінничині голова облдержадміністрації ознайомився з процесом підготовки закладів освіти Тульчинського району до нового навчального року (+фото)

12.08.16 08:51 0 524
З цією метою керівник Вінниччини Валерій Коровій відвідав Тульчинську спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів – ліцей та Вище професійне училище № 41 міста Тульчин.

У школі, де навчаються 386 дітей, в тому числі 191 учень ліцейних класів з посиленим вивченням військово-спортивних дисциплін, за словами директора закладу Миколи Хлівнюка, проведено поточні ремонти в класних кімнатах та гуртожитку ліцейних класів. За державною програмою забезпечення навчальних кабінетів облаштовано кабінети математики, біології та хімії. Крім того, на території школи будується єдина військова смуга перешкод, на якій тренуватимуться ліцеїсти.

Усі придбання заклад здійснював через систему ProZorro. Як запевнив директор школи-ліцею, економія суттєва. У приклад навів лише торги на реконструкцію теплотраси закладу: початкова вартість проекту становила 1,5 млн. гривень, кінцева ж сума склала 1 млн. гривень.

Голова облдержадміністрації ознайомився з ходом будівельних робіт та оглянув приміщення котельні закладу, де торік встановлено твердопаливний котел, відтак нині школа-ліцей витрачає на опалення удвічі менше коштів.

Котли на альтернативних видах палива за рахунок фінансування з обласного бюджету восени минулого року встановили і у Вищому професійному училищі № 41 міста Тульчин, що спеціалізується на підготовці фахівців аграрного спрямування.

Враховуючи, що раніше заклад користувався послугами котельні сусіднього училища (причому за суттєвих фінансових витрат належний температурний режим підтримувати було досить проблемно), вже минулої зими навчальний заклад не лише був з теплом, а й забезпечив економію в коштах практично у три рази.

Оглянувши навчальну базу, виробничі приміщення училища та нову техніку, придбану закладом за рахунок власного спецфонду, Валерій Коровій відзначив, що професійно-технічні училища, які спеціалізуються саме в аграрній сфері, зробили суттєвий крок вперед. Адже можуть не просто опановувати нові технології, а й заробляти кошти на власний розвиток, купувати сучасну сільськогосподарську техніку та готувати для аграрного бізнесу фахівців якісно високого рівня.















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Жителі Житомирщини ...
Наступна новина: У Тернополі провели обласну ...

КОМЕНТАРІ