На Вінниччині проходить регіональний установчий семінар для новопризначених керівників бюро безоплатної вторинної правової допомоги (+фото)

На Вінниччині проходить регіональний установчий семінар для новопризначених керівників бюро безоплатної вторинної правової допомоги (+фото)

12.08.16 08:10 0 524
Захід проходить 11 серпня у приміщенні обласної державної адміністрації за участі Координаційного, Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.

Регіональні установчі семінари, організовані спільно місцевими та регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, мають на меті обговорення першочергових кроків з організації роботи бюро напередодні їх відкриття - 1 вересня цього року, їх ролі для громадян та основні завдання, що постають перед працівниками бюро та їх колегами із центрів у регіонах. Під час семінару учасники обговорять також місію та бачення системи надання безоплатної правової допомоги, цінності, які сповідує її нова команда.

Світлана Маліновська – директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області, відкриваючи семінар, підкреслила: «Основним завданням відкриття бюро є юридична допомога малозабезпеченим категоріям громадян, а також посилення правової спроможності територіальних громад. Наше завдання – розказати людям про їхні права, чим вони можуть скористатись і в своїх особистих інтересах і в стосунках із органами влади та місцевого самоврядування».

Вона також зазначила, що у районах новостворені бюро безоплатної правової вторинної допомоги утворені на базі ліквідованих управлінь юстиції в рамках чергового етапу реформування Міністерства юстиції України. Вони мають завдання максимально наблизити юридичні послуги до людей, ставши своєрідною «швидкою юридичною допомогою».

Подібні семінари проходитимуть у 24-х регіонах держави до середини серпня 2016 року.

Нагадаємо, впродовж 4 квітня – 15 липня нинішнього року проходив відкритий конкурс з відбору начальників/заступників начальників бюро правової допомоги, за результатами якого для прийняття рішень щодо призначення на згадані посади було рекомендовано 915 осіб. Крім того, 483 учасники конкурсу були рекомендовані конкурсними комісіями для прийняття рішень щодо призначень їх на інші посади у бюро. Нині триває процес призначення на посади у бюро, яке здійснюється директорами відповідних місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Муніципальний контакт-центр ...

КОМЕНТАРІ