Рівненська область: за добу рятувальники 9 разів виїздили на гасіння загорянь сухої трави та післяжнивних залишків

Рівненська область: за добу рятувальники 9 разів виїздили на гасіння загорянь сухої трави та післяжнивних залишків

12.08.16 16:42 0 630
Протягом минулої доби співробітникам Служби порятунку Рівненщини довелося 9 разів виїжджати на ліквідацію загорянь сухої трави та післяжнивних залишків на території приватних господарств селян у вісьмох районах області загальною площею майже 7 га. За попередньою інформацією, причиною виникнення усіх цих пожеж стало неконтрольоване спалювання громадянами сухостою та післяжнивних залишків.

Незважаючи на всі застереження рятувальників щодо пожежонебезпечного періоду, окремі власники приватних господарств все ж продовжують практику випалювання післяжнивних залишків на своїх ділянках. Але громадянам варто пам’ятати, що нерідко такі дії призводять до пожеж, що загрожують житловому сектору, лісовим насадженням та сільськогосподарським угіддям, а іноді й до травмування або загибелі людей.

Головне управління ДСНС України у Рівненській області вкотре наголошує на важливості дотримання громадянами правил пожежної безпеки, особливо в цей пожежонебезпечний період. Категорично забороняється використовувати на відкритих територіях поруч із сільгоспугіддями, лісопарковими зонами, торфополями відкритий вогонь, розводити багаття, випалювати траву, стерню та інші рослинні рештки, кидати в траву та на узбіччя доріг недопалки.

У разі якщо ви помітили займання в лісах, полях, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Понад 2 тисячі ...
Наступна новина: Івано-Франківськ: ще один ...

КОМЕНТАРІ