У Рівненській області з початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили понад 40 тис. 500 вибухонебезпечних предметів

У Рівненській області з початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили понад 40 тис. 500 вибухонебезпечних предметів

12.08.16 13:21 0 544
Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Досить часто застарілі боєприпаси знаходять і громадяни під час проведення земляних робіт на присадибних ділянках та полях, прогулянок у лісах та парках, відпочинку на річках та ставках, а також у будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів. Лише впродовж минулої доби на території України було виявлено 207 боєприпасів, у тому числі 2 авіаційні бомби. Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 5 тис. 578виїздів, в ході яких вилучили та знешкодили 40 тис. 563 вибухонебезпечних предмети, у тому числі 324 авіаційних бомби.

Так, 3 серпня піротехніки Житомирщини знищили 16 боєприпасів часів минулих війн, що були виявлені громадянами напередодні. Зокрема, 13 вибухонебезпечних предметів знайшов місцевий мешканець під час риболовлі в р. Норинь. Ще на три небезпечні знахідки натрапили місцеві жителі під час збирання грибів у лісосмузі поблизу с. Клочеве Коростенського району.

8 серпня групою піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Закарпатській області були проведені роботи щодо знешкодження 25 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, що були знайдені місцевим жителем у лісовому масиві села Ганьковиця Свалявського району.

Крім того, щодня піротехнічні групи ДСНС України проводять роботи з обстеження території Донецької та Луганської областей на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів минулих війн та сучасних боєприпасів. Зокрема, впродовж минулої доби піротехніки Луганщини обстежили понад 3 га території та виявили 133 боєприпаси.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська "липа": на ...
Наступна новина: Луцьк: чекаємо на спільну ...

КОМЕНТАРІ