У Рівненській області майбутні перукарі продемонстрували стильні зачіски та потужний творчий потенціал

У Рівненській області майбутні перукарі продемонстрували стильні зачіски та потужний творчий потенціал

12.08.16 10:47 0 738
Професія перукаря, погодьтеся, одна із найяскравіших та затребуваних. про наш стиль, уподобання, ритм життя, навіть характер говорять наші зачіски. Довжина, колір, укладка…- те, над чим мудрують перукарі, те, що створює нам настрій на увесь день набули ваги, і над усім цим панує ціла індустрія краси. Влилися до неї і випускники РЦПТО ДСЗ, які днями отримали свідоцтва державного зразка за професією «Перукар».

Випускна кваліфікаційна атестація нагадувала велику арт-студію, в якій народжувалися вечірні образи, ретро-замальовки, дитячі фантазії, чоловічі портрети…

Слухачі, котрі на заняттях та різноманітних заходах опановували перукарське мистецтво, мали змогу самостійно придумати той чи інший образ, підібрати, на їх думку, найцікавіший стиль та втілити задум у реальність. Моделями на іспиті виступили і слухачі з інших груп, і знайомі, і родичі. Тож відповідальність подвоювалася: усі моделі демонстрували нові зачіска як мінімум протягом дня.

Роботи слухачів оцінювала Державна кваліфікаційна комісія, до складу якої увійшли: Оксана Варжель (голова комісії) – колишня випускниця РЦПТО ДСЗ, нині - власниця перукарні «Dioks», Анна Зотік та Олена Хоміна, майстери виробничого навчання РЦПТО ДСЗ. Оцінювали зачіски та підбирали собі майстрів і запрошені роботодавці – представники перукарень та салонів Рівного: «Лілія», «Лілі», «Антошка», «Queen beauty», «Лідія».

Заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко привітала усіх присутніх, побажала майбутнім перукарям вдалих творчих робіт, командної роботи, індивідуальності у кожній моделі, а усім гостям – святкового настрою та приємних вражень.

Варто зауважити, що образи для іспиту слухачі придумували самотужки – від кольору одягу до бусинок у зачісці. Під час роботи їм допомагали колеги по цеху - майбутні візажисти. Так утворився творчий тандем.

Анна Зотік пишається цією групою, згадує про насичене та активне життя слухачів із особливою теплотою:

- Ми відвідали більше 10-ти різноманітних тематичних семінарів із колористики, стрижок, весільних зачісок, а також конкурси, вечори, провели майстер-класи. Група надзвичайно цілеспрямована та креативна. Усі молоді, енергійні, активні. Мужньо витримували тривалі завантаження, штурмували навчальну програму, не пропускали жодного заходу, проявляли ініціативу та великий інтерес до найдрібніших деталей у обраній професії. Саме такий бойовий дух та професійний азарт і допоможе у майбутньому. Результати кваліфікаційних робіт вразили усіх присутніх, і я можу з упевненістю сказати, що майстерністю випускники не поступаються перукарям-модельєрам. Про це говорили і присутні роботодавці: вони високо оцінили представлені роботи. Вони одностайно виділили майстерність Тетяни Грицайчук, Олени Чекан, Оксани Янчук, Юлії Митрофанової, Ірини Петрик, Вікторії Попович, Джанетти Доброчинської, Алли Рудзей, Світлани Карпишиної. Випускники вдало використали балаяж, мелірування, фарбування методом «вуалі», доповнили зачіски модними оригінальними прикрасами, зробленими власноруч. Змодельовані чоловічі стрижки від Романа Бабака та Дениса Штойни були стильними і переконливими. Ірина Ковальська окрім оригінальних укладок з джгутами представила дитячу зачіску, що стало світлим теплим штрихом до усього дійства.

Після демонстрації справжньої колекції перукарських робіт із заключним словом виступили члени комісії та роботодавці. Голова ДКК Оксана Варжель виразила думку усіх членів комісії та присутніх роботодавців стосовного високої професійної майстерності та потужного потенціалу випускників РЦПТО ДСЗ, які були продемонстровані на кваліфікаційній атестації. Свідоцтва державного зразка слухачам вручила Руслана Бодренко. Вона наголосила, що РЦПТО ДСЗ завжди відкритий для усіх бажаючих навчатися та підвищувати професійний рівень, а також для роботодавців – з метою підбору кваліфікованих професійних кадрів.

Навчання не закінчується, досконалості немає меж. РЦПТО ДСЗ створює нові платформи для професійного росту та запрошує на семінари. Слідкуйте за новинами! Долучайтеся до команди професіоналів!

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Наскільки Закарпаття ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ