Луцьк: міський голова Микола Романюк зустрівся зі своїм колегою з польського міста Замость Анджеєм Внуком

Луцьк: міський голова Микола Романюк зустрівся зі своїм колегою з польського міста Замость Анджеєм Внуком

12.08.16 10:12 0 561
У місті Луцьку перебуває делегація з міста Замость Республіки Польща на чолі з Президентом міста Анджеєм Внуком. У рамках візиту з польськими гостями зустрілися міський голова Микола Романюк, його заступник Юрій Моклиця та начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева.

Микола Романюк привітав гостей у нашому місті та побажав гарного перебування. Він подякував Анджею Внуку за співпрацю. За його словами, завдяки спільному проекту у рамках програми транскордонної співпраці “Польща-Білорусь-Україна” вдалося модернізувати Луцький зоопарк. Нині це чудове місце для гарного проведення часу лучанами та гостями міста.

Міський голова висловив сподівання й на продовження тісної співпраці між Луцьком та Замостем.

У свою чергу, Президент міста Замость Анджей Внук подякував Миколі Романюку за зустріч. Він наголосив, що між нашими містами налагоджена хороша, взаємовигідна співвпраця. Варто попрацювати й над новими спільними проектами, кошти на які можна отримати з євроспільноти.

Темою шньої розмови стало питання розробки спільних проектів для подачі на конкурс Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

Луцький міський голова Микола Романюк наголосив, що уже є певні напрацювання і бачення проектів, які б хотілось реалізувати спільно з польськими партнерами. Проекти цікавлять у різноманітних сферах, зокрема, збереження історико-культурної спадщини, покращення охорони здоров'я і системи соціального захисту, розвитку інфраструктури тощо. Координуватиме роботу над проектами заступник міського голови Юрій Моклиця.

Більш детально про напрямки, які цікавлять Луцьк, розповів заступник міського голови Юрій Моклиця. Він наголосив, що хочуть продовжити роботу з модернізації Луцького зоопарку, зокрема, будівництво нових вольєрів, екологічного центру, де для школярів та студентів можна було б проводити уроки, тренінги, навчання на природоохоронну тематику. Крім того, до цього хочуть додати й відновлення заказника “Пташиний гай” у центральному парку.

Цікавим є й розбудова спортивної інфраструктури у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. За словами Юрія Моклиці, це сприятиме залученню лучан до занять фізичною культурою і спортом. Планується будівництво спортивних об'єктів, пішохідно-велосипедної доріжки, благоустрій центрального пляжу біля річки Стир.

Важливим є й питання напрацювання проектів щодо захисту історико-культурної спадщини Луцька. Заступник міського голови наголосив, що у Старому місті є багато пам'яток, які можна відновити, зробити їх привабливими для туристів.

Заступник директора управління розвитку міста та залучення зовнішніх коштів уряду міста Замость Марчін Грабскі зауважив, що є чіткі вимоги до проектів. За його словами, у наших міст є позитивний досвід та, що найголовніше, успішно реалізовані проекти. Можна написати три проекти із зазначених вище пріоритетів. Загалом, на них можна залучити до 12 мільйонів євро.

Учасники зустрічі домовились активно попрацювати над написанням проектів, адже наприкінці цього року, чи початку наступного буде розпочато прийом заявок до програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна».

На завершення зустрічі Микола Романюк ще раз подякував польським партнерам за розмову та висловив сподівання на успіх спільних проектів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ