Муніципальний контакт-центр за рік роботи прийняв понад 100 тисяч звернень чернівчан

Муніципальний контакт-центр за рік роботи прийняв понад 100 тисяч звернень чернівчан

12.08.16 08:21 0 598
Муніципальний контакт-центр 15-80 за рік з дня створення прийняв понад 102 тисячі звернень чернівчан. Про це на прес-конференції у Ратуші розповіла начальник муніципального контакт-центру «15-80» Уляна Москалюк.

42300 звернень надійшло за 7 місяців цього року. На «Телефон Довіри» за підтримкою у цьому році звернулося 5900 чернівчан. У середньому в місяць до муніципального контакт-центру надходить 6000-6500 звернень мешканців. Про це повідомила керівник центру Уляна Москалюк.

Метою єдиного муніципального контакт-центру є забезпечення реагування на звернення мешканців міста, налагодження взаємодії усіх міських служб та підприємств незалежно від їх форми власності і підпорядкування у питаннях попередження та ліквідації аварійних і надзвичайних ситуацій, контроль за своєчасним та якісним виконанням порушених у зверненнях проблем.

Для виконання цих завдань центр:

* Цілодобово проводить прийом та реєстрацію в електронній базі даних “Диспетчер” звернень громадян, що стосуються аварійних та надзвичайних ситуацій.

* Через інформаційно-комунікаційні системи бази даних “Диспетчер” передає звернення відповідним організаціям для виконання.

* Забезпечує організацію роботи усіх диспетчерських служб житлово-комунальних підприємств міста в єдиній базі даних “Диспетчер”.

* Здійснює контроль за належним виконанням звернень громадян, зафіксованих в базі даних “Диспетчер” та, при необхідності, перевіряє в телефонному режимі у заявника стан виконання його звернення .

* Забезпечує своєчасне доведення змісту звернень громадян, до підприємств, установ, організацій, що входять до сфери управлінь виконавчих органів міської ради.

* Отримує від підприємств, установ, організацій, що входять до сфери управлінь виконавчих органів міської ради інформацію, за результатами розгляду звернень.

* Готує щоденні та місячні аналітичні звіти для керівництва міської ради щодо забезпечення життєдіяльності міста.

Для реалізації завдань з надання екстреної ефективної психологічної допомоги мешканцям міста, що знаходяться в кризовому стані:

* Цілодобово проводить психологічне та інформаційне консультування за “Телефоном Довіри” осіб, які потребують психологічної або інформаційно-консультативної допомоги.

* Здійснює переадресацію (направлення) абонентів, при потребі, до інших фахівців та служб, організацій та установ, які працюють у соціальній сфері, є компетентними у даній проблемі та більш кваліфіковано можуть задовольнити запит.

Звернення, що надходять в контакт центр, обробляються в автоматичному режимі і передаються на виконання комунальним службам міста. Програма « Диспетчер» чітко фіксує дату та час надходження звернення, коли воно взято до виконання, а також дату, час та результат виконання. Термін виконання залежить від складності проблеми, яку потрібно вирішити.

На сьогоднішній день на виконанні знаходиться 107 заяв.

Заяви, які щоденно надходять в контакт-центр з 18 години до 9 години та в суботу з 9 години до 9 години понеділка, щодо відсутності енергопостачання в будинках, витоків в мережах водопостачання, водовідведення, передаються на виконання аварійній бригаді МКП “АДС-080”. За звітний період бригадами підприємства здійснено 3400 виїздів на ліквідацію аварійних ситуацій.

80 відсотків звернень мешканців стосується діяльності систем життєзабезпечення міста :

* енергопостачання в будинках – 41600;

* водопостачання та водовідведення – 35800 (в т.ч. внутрішньо будинкових мереж -19690);

* вуличного освітлення – 3400;

* утримання та ремонт доріг, тротуарів, міжбудинкових проїздів – 1950;

* експлуатації житлового фонду – 1250.

* благоустрою – 3600 (3545); 9300 (9274);

Окрім цього багато звернень надходить щодо утримання скверів, знесення аварійних дерев, відновлення розкопок, вивезення сміття, в тому числі будівельного, прибирання прибудинкових територій, берегів річок та водойм, технічного та санітарного стану зупинок громадського автотранспорту, ліквідації стихійної торгівлі, припинення вночі роботи світлових рекламоносіїв.

Багато нарікань на :

* недотримання графіків руху громадським транспортом, відсутність пільгового проїзду в маршрутках;

* велику кількість безпритульних собак;

* неможливість зв'язатися з ПАТ “Укртелеком” щодо ремонту стаціонарних телефонів та радіоточок.

* великі черги в абонвідділі «Чернівцігаззбут», неможливість оперативно отримати інформацію щодо перерахунку тарифу на газ

На “Телефон Довіри” звертаються в основному з питань насилля та інших проблем в сім'ї (розлучення, загрози розлучення, після розлучення), вживання алкоголю, непорозуміння між батьками і дітьми, між поколіннями, інваліди з різних життєвих ситуацій, а також психічно хворі люди, алкогольно, нарко – залежні, які потребують спілкування та соціальної комунікації.

За «Телефоном Довіри» надається психологічна, консультативно-інформаційна допомога учасники АТО та їх родинам, а також переселенцям.

Телефони єдиного муніципального контакт-центру:

15-80;

588-888;

0502221580;

0962221580;

“Телефон Довіри”:

57-1515;

0959321515.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині проходить ...
Наступна новина: Жителі Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ