Органами прокуратури Волині цьогоріч пред’явлено позовів на суму понад 37 млн. грн.

Органами прокуратури Волині цьогоріч пред’явлено позовів на суму понад 37 млн. грн.

12.08.16 19:17 0 551
Прокуратура Волині захищає інтереси держави та громадян, застосовуючи представницькі повноваження.

Упродовж січня-липня 2016 року органами прокуратури області до суду пред’явлено 99 позовних заяв на суму 37,3 млн.грн. Задоволено та добровільно відшкодовано за закритими справами коштів на суму 8 млн. грн.

34 позовних заяви суму 34,4 млн. грн. пред’явлено прокурорами у сфері земельних відносин, у тому числі в інтересах держави - на суму 34,2 млн. грн.

З питань державної та комунальної власності прокурори цьогоріч пред’явили позовних заяв на суму 1, 023 млн.грн. Задоволено їх судами - на суму 1,689 млн.гривень (з урахуванням позовів минулих років).

Упродовж 2016 року органами прокуратури Волині внесено 11 апеляційних скарг на незаконні судові рішення та ухвали, що прийняті судом, 5 таких скарг уже задоволено, за їх результатами попереджено незаконне виділення в області земель площею 102 га. Сума за рішеннями, скасованими за скаргами прокурора, становить 2, 3 млн. гривень. В касаційному порядку оскаржено одне рішення. Задоволено дві касаційні скарги, внесені у минулому році. Здійснено вступ у 10 судових справ. Сума за рішеннями, прийнятими на користь держави у цих справах, становить понад 1 млн. грн.

Окрім того, органи прокуратури Волинської області, захищаючи інтереси громадян і держави, вживають заходів, спрямованих на своєчасне і реальне виконання судових рішень, постановлених за позовами та заявами прокурорів.

Упродовж січня-липня 2016 року реально виконано таких рішень судів на загальну суму 24,6 млн. грн., з питань державної власності та комунальної власності – на 20,6 млн. грн., у сфері земельних правовідносин – на 3,3 млн. грн., у бюджетній сфері на загальну суму – 167 тис. грн., у сфері охорони навколишнього природного середовища – на 75 тис. грн.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ