У Чернівцях обговорили плани дій сталого енергетичного розвитку і клімату

У Чернівцях обговорили плани дій сталого енергетичного розвитку і клімату

12.08.16 14:19 0 517
10 серпня у Чернівцях відбувся семінар на тему «Оновлена Угода мерів. Плани дій сталого енергетичного розвитку і клімату». Захід пройшов в рамках співпраці Чернівецької міської ради з проектом «Енергоефективність у громадах».

Він виконується Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. У роботі семінару взяли участь: заступник директора проекту «Енергоефективність у громадах» Іма Хренова-Шимкіна, консультанти проекту Боштян Крайнч, Дмитро Марусич.

Консультант проекту Боштян Крайнч у презентації зазначив, що приєднання міста до зазначеної вище ініціативи надає:

– можливість долучитися до формування політики ЄС у сфері клімату та енергії;

– кращі фінансові можливості для ваших проектів у сфері клімату та енергії;

– швидкий доступ до передових «ноу-хау» та надихаючих практичних прикладів;

– вищий рівень співпраці та підтримки з боку національних і міжнародних організацій.

Друга частина проекту «Угодо мерів – Схід» розпочалася у червні 2016 року і знаходиться на стадії планування на наступні чотири роки. Його завдання полягає у допомозі українським містам-підписантам у залученні інвестицій міжнародних фінансових організацій для реалізації проектів в рамках Плану дій сталого енергетичного розвитку.

Представники виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств міста мали нагоду ознайомитися з питанням щодо започаткування 5 липня Європейською комісією трьох призів «Horizon Prizes» для відзначення інновацій та пошуку рішень для викликів в енергетичній сфері:

– Horizon Prize 750 000 Євро – Фотоелектрика зустрічається з історією, що стосується технічних труднощів інтегрування фотоелектричних джерел енергії в історичні міські райони (Конкурс вже оголошено, і заявки можна подавати до 26 вересня 2018)

– Horizon Prize 1 млн. Євро – Лікарня з низькими викидами вуглецю, сприяння пошуку рішень для 100% використання джерел відновлюваної енергії для генерування теплової та електричної енергії в будівлях лікарень.

– Horizon Prize 1,5 млн. Євро – повторне використання СO2, відзначення розробників інноваційного продукту з повторного використання двоокису вуглецю (CO2), що зробить істотний внесок у забезпечення скорочення викидів. (Конкурс вже оголошено, і заявки можна подавати до 3 квітня 2019)

В рамках семінару відбулася дискусія щодо реалізації ПДСЕР м. Чернівці в контексті оновленої концепції Угоди Мерів та впровадження заходів з енергозбереження у громадських будівлях та їх подальшої експлуатації.

Довідково: У 2014 році Чернівецька міська рада приєдналася до Європейської ініціативи «Угода мерів». В рамках реалізації в Чернівцях зазначеної ініціативи за підтримки Українсько-німецького міжнародного співробітництва GIZ «Енергоефективність у муніципальних утвореннях» було розроблено та затверджено рішенням міської ради План дій сталого енергетичного розвитку на 2015-2020 роки (ПДСЕР), навесні поточного року ПДСЕР був схвалений і у Брюсселі.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Органами прокуратури ...

КОМЕНТАРІ