Апеляційний суд залишив у силі рекордний розмір застави для Вінницького регіону в сумі 4,5 млн грн

Апеляційний суд залишив у силі рекордний розмір застави для Вінницького регіону в сумі 4,5 млн грн

13.08.16 14:31 0 496
Колегією суддів апеляційного суду області розглядались апеляції адвокатів одного із фігурантів у кримінальному провадженні щодо організації заволодіння лісовими ресурсами шляхом зловживання службовим становищем, на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави у розмірі 4,5 млн грн.

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури Вінницької області та ухвалив рішення суду першої інстанції залишити без змін.

Нагадаємо, що прокуратура Вінницької області спільно із співробітниками УСБУ у Вінницькій області, у рамках досудового розслідування кримінального провадження провела 20 санкціонованих обшуків, з метою виявлення доказів незаконного розкрадання лісопродукції, 12 з яких здійснювались одночасно.

На даний час, за результатами проведених обшуків та першочергових слідчих дій, з’ясовано що двоє жителів Вінниччини, діючи за попередньою змовою, з метою незаконного заволодіння лісовими ресурсами для власного збагачення, організували злочинну схему придбання, зберігання, перевезення та реалізації цінних порід деревини, долучивши до вказаної діяльності ряд невстановлених на даний час осіб.

Згідно злочинного задуму підозрюваних, службові особи державних та комунальних лісогосподарських підприємств, за відповідну грошову винагороду, незаконно реалізовували деревину, яка була або об'єктом самовільних рубок, або являла собою заздалегідь не обліковані залишки, що утворювались у зв'язку із внесенням до лісорубних квитків головного користування (санітарних рубок) недостовірних відомостей про кількісний та якісний стан відведених у рубку дерев.

У подальшому, шляхом підшукування транспортних засобів, підозрювані та їх спільники здійснювали реалізацію лісопродукції підприємствам лісопереробної галузі України. При цьому, з метою приховування своєї протиправної діяльності, грошові кошти за доставлену ними продукцію, перераховувались на карткові рахунки відкриті в банківських установах на ім'я суб’єктів підприємницької діяльності, які фактично такою діяльністю не займалися проте документально виступали як реалізатори деревини.

Слід зазначити, що під час проведення обшуку за адресою одного із офісів, де здійснювали свою діяльність підозрювані, виявлено та вилучено печатки та реєстраційні документи всіх вказаних підприємців (всього понад 50 печаток та 70 карток), які, до речі, навіть, не здогадувались про прибутковість «своєї підприємницької діяльності».

Згодом, на виконання свого злочинного умислу щодо заволодіння грошовими коштами за незаконну реалізацією лісопродукції, підозрювані організовували зняття готівки з вищезазначених банківських карток «підприємців», оскільки володіли всіма банківськими документами, які в дійсності постійно знаходились у підозрюваних та їх спільників.

Слід констатувати, що наявні в матеріалах розслідування дані, свідчать про тривалу підготовку та системність вчинюваних злочинів, дослідження яких триває.

За вказані дії, у Вінницькому міському суді підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 4,5 млн грн. Апеляційний суд залишив це рішення без змін.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ