На Вінничині уряд затвердив механізм відшкодування витрат на ідентифікацію та реєстрацію тварин для власників

На Вінничині уряд затвердив механізм відшкодування витрат на ідентифікацію та реєстрацію тварин для власників

13.08.16 09:14 0 518
Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин фізичним особам – власникам цих тварин.

Реалізація роботи подібного механізму у свою чергу може суттєво вплинути на якість сільськогосподарської продукції тваринного походження. Про це розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

«Механізм повернення коштів за ідентифікацію тварин, стимулюватиме фізичних осіб здійснювати процедуру постановки тварин із власних господарств на облік. Це у свою чергу створить передумову для убезпечення споживача від купівлі неякісної сільськогосподарської продукції тваринного походження», - зазначив Тарас Кутовий. Він додав, що відповідальне ставлення власників тварин до їх ідентифікації та сертифікації, це обов'язковий елемент конкурентоспроможності української продукції на зовнішніх ринках.

«Затверджений Порядок зокрема спрямований на забезпечення конкурентоспроможності нашої тваринницької продукції на європейських та світових ринках», - сказав очільник Мінагрополітики.

Довідково

Документ розроблено на виконання Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин». Наразі послуги з ідентифікації та реєстрації тварин сплачуються за рахунок юридичних і фізичних осіб – власників цих тварин. Фізична особа – власник тварин, яка здійснила витрати на оплату послуг з їх ідентифікації та реєстрації, має право на обов'язкове відшкодування державою таких витрат.

Відповідно до Порядку, головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінагрополітики, яке здійснює управління бюджетними коштами у межах установлених йому бюджетних повноважень.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: "Будинок ...

КОМЕНТАРІ