У міській раді хочуть запобігти неконтрольованому поширенню МАФів вулицями Луцька

У міській раді хочуть запобігти неконтрольованому поширенню МАФів вулицями Луцька

13.08.16 08:02 0 597
На сесії міської ради, що відбудеться 31 серпня 2016 року, буде представлений проект рішення “Про окремі питання щодо розміщення тимчасових споруд на території міста”. “Суть питання полягає в тому, що на даний час в Луцьку є близько 400 МАФів, не рахуючи ринків, а міська влада не бажає в Луцьку подальшого збільшення їхньої кількості, адже це застаріла форма торгівлі з 90-их років, яка поступово повинна відходити. Звичайно, це буде не в один момент, але з кожним роком їхня кількість має зменшуватися. Кожен законно встановлений павільйон має документ - паспорт прив'язки, який має кінцевий термін, і коли він закінчуватиметься, буде розгляд, чи доцільно його продовжувати. Якщо МАФи встановлені з порушенням, біля супермаркетів чи торгових центрів, дозвіл не продовжуватиметься”, - пояснив мету розгляду такого проекту рішення заступник міського голови Сергій Григоренко.

Якщо міська рада підтримає проект рішення, то всі вулиці будуть розділені на три категорії:

вулиці, по яких схема МАФів вже затверджена: проспекти Волі, Перемоги, Молоді, Соборності, Відродження, Грушевського, вул. Винниченка, Гордіюк, Ковельська, Львівська, Рівненська, Центральний парк культури та відпочинку ім. Лесі Українки. На цих вулицях нові об'єкти не встановлюватимуться;

вулиці, по яких схема знаходиться в режимі розробки. На даний час, в період до 01.12.2016 року, за дорученням заступника міського голови управління містобудування та архітектури міської ради розробляє схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Це вулиці: вул. Воїнів- інтернаціоналістів, Кравчука, Конякіна, Володимирська, Дубнівська, Федорова, Ветеранів, Окружна, Гнідавська, Потебні, Бенделіані, Станіславського, бульвар Дружби народів. По цих вулицях лучани, підприємці зможуть подавати свої пропозиції.

Заступник міського голови Сергій Григоренко закликає підприємців, громадян подавати у письмовій формі свої пропозиції та заперечення через Центр надання адміністративних послуг, або управління містобудування та архітектури щодо розміщення ТС після того, коли проект-схема буде розміщена на сайті міської ради для обговорення;

вулиці, по яких схема не розроблена і не розробляється. Це стосується більш віддалених від центру міста вулиць. Розгляд заявки по них буде можливим тільки тоді, коли розроблятиметься схема. Це стосується нових МАФів, по вже існуючих рішення прийматимуться у міру закінчення дозвільних документів. Схеми будуть розміщені в інтернеті, де всі зацікавлені лучани зможуть з нею ознайомитись.

Сергій Григоренко вважає, що це допоможе запобігти неконтрольованому поширенню МАФів вулицями Луцька.

З проектом рішення можна ознайомитися тут

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У зоні обслуговування ...
Наступна новина: Вінниччина знову втратила ...

КОМЕНТАРІ