З початку року в Україні виникло 41 тис. 230 пожеж

З початку року в Україні виникло 41 тис. 230 пожеж

13.08.16 17:58 0 523
Щодня підрозділи ДСНС України ліквідовують сотні пожеж по всій території країни, значна частка яких виникає саме у житловому секторі. Так, з початку року в Україні виникло 41 тис. 230 пожеж, з яких 16 тис. 254 – у житловому секторі. У 2016 році на пожежах загинула вже 941 особа та постраждало 718. Зазвичай причиною виникнення пожеж у житловому секторі є людський фактор, а саме нехтування елементарними правилами пожежної та, в першу чергу, власної безпеки.

Саме тому, з метою попередження виникнення пожеж та інших надзвичайних подій у житловому секторі працівники Служби порятунку спільно з фахівцями соціальних служб, представниками органів місцевої влади, волонтерами із залученням представників ЗМІ систематично проводять інформаційно-просвітницькі заходи, під час яких спілкуються із громадянами щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки у побуті.

Зокрема, впродовж цього тижня відбулися рейдові профілактичні відпрацювання житлового сектору у Рівненській, Житомирській, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях.

Співробітники Служби порятунку розповіли громадянам основні правила пожежної безпеки у побуті, що стосуються безпечного користування електричними та газовими приладами, наголосили на недопущенні спалювання сміття біля житлових будинків й господарчих споруд, сінників та дерев’яних парканів, та вручили їм пам’ятки і листівки із попереджувальним змістом.

Подібні рейди проводитимуться й надалі з метою зменшення кількості пожеж у житловому секторі, навчання населення правилам пожежної безпеки.

Шановні громадяни! Пам'ятайте: майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині освітяни ...

КОМЕНТАРІ