Рівненщина: двом «бурштиновим» рекетирам повідомлено про підозру у вимаганні та до них застосовано цілодобовий домашній арешт

Рівненщина: двом «бурштиновим» рекетирам повідомлено про підозру у вимаганні та до них застосовано цілодобовий домашній арешт

13.08.16 11:14 0 520
Сарненська місцева прокуратура Рівненської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання).

У ході досудового розслідування з'ясовано, що два жителі області, попередньо змовившись, встановили контроль за ділянкою лісу із покладами бурштину та вимагали винагороду від громадян за неперешкоджання незаконному видобутку «сонячного» каміння.

Спільників було викрито та затримано правоохоронцями 10.08.2016 поблизу м. Дубровиця Рівненської області одразу після передачі громадянином 500 доларів США. Вимогу надати саме таку суму коштів висловили вимагачі в обмін на повернення жителю Дубровицького району відібраної мотопомпи заводського виробництва. Крім того, аби залякати останнього та пришвидшити передачу «винагороди» спільники пошкодили його мопед.

- За клопотанням органу досудового розслідування, погодженого прокуратурою, двом «бурштиновим» рекетирам 11.08.2016 повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину. Цього ж дня Дубровицький районний суд задовільнив клопотання слідчого, погодженого прокурором, про застосування до підозрюваних запобіжного заходу – цілодобовий домашній арешт, - повідомив керівник Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області Вадим Топольський.

Довідково: санкція статті КК передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інформація департаменту ...
Наступна новина: Чернігів: Міська рада ...

КОМЕНТАРІ