Розцінки на укладання тротуарної плитки

Розцінки на укладання тротуарної плитки

13.08.16 14:48 0 1061

Про таке розмаїття будівельних матеріалів як сьогодні, кілька десятиліть тому можна було тільки мріяти. Зараз можна сміливо купувати вироби, не переживаючи їх за ті чи інші якості і експлуатаційні характеристики. Всі матеріали випробувані і вже довели свою практичність і придатність.

Сучасний дачну ділянку або прибудинкову територію важко уявити без тротуарної плитки. Її часто називають тротуарної бруківкою, що в принципі одне й теж. Про неї і піде мова в даній статті. До речі, якщо ви з Харкова, то замовити укладку тротуарної плитки ви можете в компанії "Тротуарочка": http://trotuarochka.kh.ua.

Що являє собою тротуарна плитка?

Вперше даний матеріал почали застосовувати в країнах, де були потрібні міцні дороги, а каменю на ці потреби не вистачало. Нею викладали спочатку проїжджі частини, а пізніше і тротуари. У нашій країні тротуарну плитку почали виготовляти лише в 70-і роки. Тоді вона була досить великою і менш міцною на відміну від сучасної бруківки. Після того, як у виробництві з'явилася нова технологія виготовлення плитки - пресування, тротуарний матеріал отримав свій звичний вигляд.

Види тротуарної плитки

Сучасне виробництво має кілька видів технологій виготовлення тротуарної плитки Залежно від того, яка технологія використовується, виходить той чи інший тип плитки. Основні різновиди тротуарної бруківки:

  • вібролита;
  • вібропресована;
  • гранітна.

Перший вид плитки відрізняється від інших тим, що в процесі його виробництва застосовуються пластичні склади. «Начинка» плитки заливається в спеціальні ємності, так звані «віброформи». Вона має особливий зовнішній вигляд, що імітує цегляне або дерев'яне покриття. Найчастіше даний вид будівельного матеріалу застосовують для індивідуального будівництва. Нею викладають доріжки на садових ділянках і прибудинкову територію котеджів і заміських будинків.

Вібропресована плитка виробляється зовсім іншим способом. Бетонна суміш заливається в прес-форму, яка піддається тиску з вібрацією. Цей тиск створюється спеціальним вібропресом, завдяки якому плитка має більш сувору форму і шорстку поверхню. Даним будівельним матеріалом викладають дороги в громадських місцях, площі, тротуари і мостові.

Більш міцної плиткою є бруківка з природного каменю - граніту. За рахунок того, що вона легше може переносити перепади температур, термін служби її набагато більший. Плюс до всього їй не потрібно ніяких додаткових засобів для захисту від пошкоджень. Своєму власникові гранітна плитка прослужить не менше 25 років.

Також виділяють кілька видів плитки, в залежності від того з якого матеріалу вона виготовлена. Найбільш популярними є вироби з бетону, але не менш часто зустрічаються матеріали з глини. Зовні глиняна тротуарна плитка нагадує покрівельну черепицю. Деякі виробники додають в плитку гранітну крихту або інший в'яжучий матеріал. Колірна гамма тротуарної плитки дуже широка, те ж саме можна сказати і про форму.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ