На міське сміттєзвалище у Чернівцях заборонили завозити відходи з інших областей

На міське сміттєзвалище у Чернівцях заборонили завозити відходи з інших областей

14.08.16 09:06 0 616
Сесія міської ради зобов'язала міське комунальне підприємство «Чернівціспецкомунтранс» розірвати угоди на захоронення на міському сміттєзвалищі відходів, які завозяться з інших областей.

Депутати вважають, що міське сміттєзвалище вже вичерпало свій ресурс і завезення відходів з інших областей може спричинити погіршення екологічної ситуації. Звернуто також увагу, що ще з часів відкриття полігону твердих побутових відходів не вирішено проблеми місцевих мешканців, зокрема щодо забезпечення цього району централізованим водопостачанням.

Мешканці також вважають, що дорога, яка веде до міського полігону, потребує якісного ремонту, впорядкування придорожньої смуги та дворазового поливу у добу.

Для вивчення ситуації на міському полігоні твердих побутових відходів та розробки заходів з покращання санітарно-екологічних умов у цьому мікрорайоні вирішено створити робочу групу. Департаменту ЖКГ доручено внести зміни у графік поливу міських доріг, забезпечивши полив дороги, яка веде до полігону, двічі на добу.

Довідково. Міський полігон твердих побутових відходів введено в експлуатацію в 1995 році. Площа полігону становила 25 га і розрахунковий термін його експлуатації був 15 років. Після збільшення площі полігону з 25 га до 47,3911 га розрахунковий термін експлуатації полігону був продовжений до 25 років – до 2025 року.

Станом на 1 січня 2015 року на полігоні було заповнено та рекультивовано 2 котловани. З 2015 року розпочато заповнення третього котловану потужністю 613 тисяч куб. м. неущільненого сміття або 2,5 млн. куб. м ущільненого сміття.

На звернення Львівського міського голови Андрія Садового з проханням допомогти громаді Львова та прийняти для захоронення (утилізації) на міському сміттєзвалищі Чернівців певну кількість безпечних відходів МКП «Чернівціспецкомунтранс» уклало угоди з п'ятьма львівськими підприємства. Загальний обсяг побутових відходів, який передбачалося захоронити на полігоні у Чернівцях відповідно до зазначених угод, становить 5000 м3 або 833 тонни. Таку кількість відходів місто Чернівці продукує за 3,5 дня.

Відповідно до укладених угод МКП «Чернівціспецкомунтранс» має право відмовити замовнику в утилізації (захороненні) відходів, якщо замовник допустив складування та/або вивезення разом з відходами рідких нечистот, промаслених матеріалів, піску, автошин, ламп, що містять ртуть та інші відходи 1-3 класу небезпеки, а також інших відходів, які не підлягають утилізації (захороненню) згідно Положення про санітарне прибирання об'єктів та Правил експлуатації полігонів твердих побутових відходів.

Станом на 12 серпня відповідно до зазначених угод зі Львова на полігон у Чернівцях завезено 1660 м3 сміття, а саме: 04.08.2016 р. – 960 м3; 05.08.2016 р. – 700 м3, тобто лише третину від запланованого.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку через порив на ...

КОМЕНТАРІ