Рятувальники ДСНС України навчають дітей правилам безпеки життєдіяльності

Рятувальники ДСНС України навчають дітей правилам безпеки життєдіяльності

14.08.16 08:02 0 785
Одним із пріоритетних напрямків діяльності рятувальників є навчання населення, у тому числі підростаючого покоління правилам безпеки життєдіяльності та діям на випадок виникнення надзвичайних подій. Під час літніх канікул фахівці ДСНС не припиняють проводити профілактичну роботу з дітьми та навіть посилюють її. Адже зазвичай більшість трагічних випадків виникає саме тоді, коли діти залишаються вдома без нагляду дорослих.

Саме тому рятувальники влаштовують для дітей акції "Запобігти! Врятувати! Допомогти!", "Правила безпеки вивчай, весело відпочивай!", "Познайомся з безпекою", запрошують на екскурсії до пожежних частин, а також проводять відкриті уроки з питань безпеки життєдіяльності у таборах відпочинку та дитячих садочках.

Зокрема, цього тижня рятувальники Кіровоградщини провели гру-змагання “Безпечна мандрівка” для вихованців дитячого садка у смт Голованівську. Під час заходу малеча в ігровій формі вивчала, чим небезпечні сірники та запальнички, чому не можна чіпати електроприлади, медикаменти або кухонне приладдя. Діти розгадували загадки на протипожежну тематику, також дізналися, яку небезпеку приховують у собі іграшки чи сумки, що залишені на вулиці, адже під виглядом звичайних предметів можуть бути замасковані вибухові пристрої.

Крім того, фахівці ДСНС та працівники Добровільного пожежного товариства України Житомирщини завітали до обласного лікувально-санаторного центру, де провели пізнавальну акцію «Я за безпеку». Рятувальники розповіли дітям порядок дій під час виявлення невідомих, підозрілих предметів тапродемонстрували навчальний документальний фільм «Небезпечні знахідки». Крім того, співробітники ДСНС ознайомили присутніх із своєю повсякденною роботою. Діти допомагали рятувальникам гасити умовну пожежу. Також вони дізналися про технічні можливості пожежного автомобіля, мали змогу приміряти спеціальний одяг та спорядження вогнеборців.

Такі профілактичні заходи відбувалися цього тижня також і в Закарпатській, Черкаській, Херсонській, Миколаївській, Хмельницькій, Полтавській областях.

ДСНС України вкотре звертається до батьків з проханням дбати про безпеку своїх дітей під час літніх канікул!

Тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь! Обов’язково розкажіть дітям, що у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події необхідно терміново сповістити про це дорослих та рятувальників за номером “101”. Не залишайте дітей самих під час відпочинку біля водойми, не доволяйте їм заходити у воду без супроводу дорослих.

Пам`ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відбудеться ...
Наступна новина: На міське сміттєзвалище у ...

КОМЕНТАРІ