Як вибрати фотостудію для фотосесії?

Як вибрати фотостудію для фотосесії?

15.08.16 11:52 0 1148

Ось ви закінчили фотошколу і хочете провести свою першу студійну самостійну фотосесію. Звичайно, ви звикли до рідних стін фотостудії, де навчалися на заняттях фотошколи, але настала пора виходити в самостійне плавання. Пропонуємо вам кілька критеріїв, які бажано враховувати при виборі підходящої фотостудії і розповість нам про них співробітник новосибірської фотостудії atopstudio.ru.

Інтер'єри: інтер'єрна фотостудія vs звичайна фотостудія з фонами

Визначтеся з клієнтом (моделлю) на рахунок тематики фотозйомки. Сімейна / дитяча, весільна / лав сторі або індивідуальна фотосесія. У стилі б'юті / фешн / гламур / класичний портрет або настроєвому / або мімімічні фото в солодко-цукерковому амплуа. Виходячи з цього і підбирайте список фотостудій з відповідними інтер'єрами.

Якщо вам не потрібні інтер'єри, а тільки фон, розгляньте відповідні студії, де немає особливих інтер'єрних знімальних локацій, а представлені тільки паперові / тканинні фони (можливо, циклорама). Такі студії зазвичай набагато дешевші, а навіщо вам платити більше? Також, деякі студії при зйомках тільки на фонах, якщо ви не користуєтеся інтер'єрами, беруть за оренду дешевше.

Світло (постійне / імпульсне) і освітлювальне обладнання

Продумайте, чи збираєтеся ви знімати зі студійним імпульсним світлом або вам потрібне природне світло від вікна. Подивіться на фотографії інтер'єрів, чи достатньо на них природного освітлення? Чи є в студії джерела постійного світла, скільки їх і чи є за них доплата? Поцікавтеся потужністю постійних джерел, так як пілотного світла, яким укомплектовані практично всі імпульсні головки світла, недостатньо для зйомки без підняття ISO. Особливо актуальним є питання постійного світла в зимовий час, коли світловий день короткий і світло від вікна закінчується ще до 15 годин дня, та й в похмуру погоду його може бути і зовсім недостатньо.

Якщо будете знімати з імпульсами, подивіться чи є необхідний комплект обладнання в обраній фотостудії, скільки джерел є одночасно при оренді обраного залу. Зверніть увагу, що не всі інтер'єрні студії можуть мати в своєму арсеналі обладнання в потрібній для вашої зйомки комплектації. Якщо на зйомці буде кілька фотографів, буде зручно, якщо в фотостудії виявиться потрібна кількість синхронізаторів (особливо актуально при проведення фотопроектів, воркшопів і майстер-класів по фотографії).

Розміри знімального майданчика 

Обов`язково враховуйте розміри залу фотостудії, який збираєтеся орендувати. Візьміть до уваги, що відстань "+5" - "-5" метрів - є критичною для комфортної фотозйомки. Наприклад, у знімальній залі площею близько 40-50 м2 зі зйомкою портретів ви впораєтеся, але для ростових фотографій (навіть якщо модель сидить) зйомка буде не дуже комфортною - ви будете впиратися в протилежні стіни або вам доведеться знімати на ширококутний об'єктив, щоб захопити всю сцену в кадр (а це і втрата світлосили, і спотворення). Також не вийде зробити портрети в інтер'єрах з розмитим фоном, так як для цього потрібно відсуватимодель від фону / інтер'єру і ще мати місце, щоб відійти самому. Про зйомку на довгофокусні об'єктиви можна і зовсім забути в таких студіях.

Наявність гримерки

Дуже зручно, коли є місце, де можна підготувати модель до зйомки прямо в фотостудії, при цьому не оплачуючи оренду знімального залу (оренда гримерки коштує набагато дешевше).

Наявність інших зручностей

Вода / чай / кава, зручне місце для очікування, туалет / умивальник / душ - без цих зручностей враження від зйомки може бути у клієнта зіпсоване. Погодьтеся, що не дуже приємно тинятися по коридорах в очікуванні, поки звільниться зал фотостудії, якщо ніде роздягтися / переодягнутися і посидіти почекати в комфортній обстановці. Якщо все це робити потім у знімальному залі, то ви просто втратите час на підготовку і роздягання замість того, щоб вже почати фотосесію.

Можливі доплати у фотостудії

Прочитайте уважно правила фотостудії, щоб виключити несподівані доплати, які можуть знадобитися при вашій зйомці. Ось деякі з них:

  • Доплата за зйомку з тваринами;
  • За кількість людей понад певного ліміту, що одночасно знаходяться в залі;
  • За використання постійного світла;
  • За підпалювання свічок;
  • За використання певних інсталяцій або реквізиту.

Також поцікавтеся кроком тарифікації, тобто який мінімальний тариф з вас візьме фотостудія при затримці у знімальному залі (наприклад, за затримку в 10-15 хв тарифікація може бути за півгодини або годину) - за умови, що після вас немає оренди.

Ціна

Ціновий діапазон в фотостудіях дуже різний, так що ту вибирайте за рівнем свого (і клієнтського) бюджету.

Можливість допомоги асистента по світлу

Якщо ви не впевнені, що самі впораєтеся з установкою студійного світла, краще перестрахуватися і замовити з орендою залу допомогу і супровід зйомки асистента по світлу, якщо така послуга передбачена в фотостудії.

Штрафні санкції за скасування оренди

Обов'язково поцікавтеся правилами фотостудії з приводу скасування броні знімального залу:

  • З'ясуйте максимально пізній час скасування оренди без штрафів і розміри штрафних санкцій при пізньому скасуванні оренди;
  • Перестрахуйтеся - нехай передоплату за оренду студії вносить клієнт / модель, так як в основному саме з їхньої вини відбуваються скасування. Особливо актуально це при дитячій фотозйомці - дітки хворіють частіше і в разі скасування оренди ви втратите оплачену передоплату, якщо вносили її самі.

Програми лояльності

Звичайно ж, приємно, якщо в улюбленій вами фотостудії, де вам приємно і комфортно знімати, ще є і система знижок. Вивчіть можливість отримати знижку, як постійному клієнтові, і користуйтеся нею.

Місцезнаходження фотостудії

Звичайно ж, важливий фактор, де знаходиться фотостудія і як до неї дістатися. Зручність транспортної розв'язки ніхто не відміняв.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: 4 секрети,як правильно ...
Наступна новина: Правоохоронними органами ...

КОМЕНТАРІ