Вінниччина готується до відзначення 25-ї річниці незалежності України (+фото)

Вінниччина готується до відзначення 25-ї річниці незалежності України (+фото)

16.08.16 12:57 0 609
На виконання Указу Президента України «Про відзначення 25-ї річниці незалежності України» головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм видано розпорядження № 584 від 12 серпня 2016 року «Про відзначення на Вінниччині 25-ї річниці незалежності України».

Про хід підготовки святкових заходів інформувала під час наради у голови ОДА директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

«У 2016 році на 25-ту річницю незалежності України буде нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації та обласної ради 90 осіб. В урочистостях у м. Вінниця візьмуть участь іноземні делегації з Ліберецького краю (Чеська Республіка), Яського Повіту (Румунія), м.Кельце (Республіка Польща), Сорокського району (Республіка Молдова). Також візьмуть участь учасники міжнародного Форуму української молоді діаспори з 30 країн світу»,- зазначила Світлана Василюк.

У святкуванні будуть задіяні відомі та улюблені виконавці та творчі колективи Вінниччини, а такі як народний аматорський фольклорний гурт «Подільські музики» Вінницького районного будинку культури та зразковий аматорський ансамбль танцю «Сюрприз» Тульчинського районного будинку культури візьмуть участь в урочистих заходах на Майдані Незалежності у м. Києві.

Також в області до Дня Незалежності України будуть проведені книжкові, художні фотовиставки, засідання «круглого столу», науково-практичні конференції, семінари, позакласні читання з історії України, тематичні уроки історії та української літератури, бесіди, години спілкування, виставки в бібліотеках тощо.

На площі Європейській буде облаштовано вуличний кінотеатр, де проходитимуть тематичні кінопокази про історію українського державотворення: «Невідома Україна. Нариси нашої історії», «Від дисиденства до незалежності», «Повернута самостійність», «Михайло Грушевський», покази художніх фільмів: «Поводир», «Далекий постріл», «Білий птах з чорною ознакою», «Вавілон-XX»; покази документальних фільмів режисера В.Тихого творчого об'єднання «Вавілон 13» присвячені Революції Гідності, про героя України, нашого земляка - Костянтина Могилка «Палаюча пам'ять».

Тож усі вінничани та гості області і міста запрошуються до участі у таких святкових заходах з нагоди 25-ї річниці незалежності України:

23 серпня 2016 року:

о10.00 год. на площі Незалежності біля Вінницької міської ради відбудеться урочисте підняття Державного Прапору України;

з 10.00 до16.00 год. на Європейській площі проходитиме ІХ обласний фестиваль народної творчості «Скарби Поділля» та демонстрація виставкових експозицій районів області, концертні виступи провідних творчих колективів Вінниччини;

24 серпня о 10.00 год. на Європейській площі відбудеться пряма трансляція урочистостей , які проходитимуть у м.Київ









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ