Липневий внесок Вінницької митниці до бюджету перевищив 126 млн.грн.

Липневий внесок Вінницької митниці до бюджету перевищив 126 млн.грн.

16.08.16 17:32 0 604
В липні до Державного бюджету України Вінницькою митницею ДФС перераховано 126,5 млн. грн., – зазначає її очільник Валентин Калашніков, – У тому числі мита – 11,8 млн. грн., акцизного податку – 0,06 млн. грн., податку на додану вартість – 114 млн. грн.

За словами посадовця зазначені кошти вдалося мобілізувати завдяки спрощенню податкових та митних процедур, а також злагодженій роботі колективу. Так, впродовж липня вінницькі митники здійснили митне оформлення 125 тис. тонн вантажів, пропустили через митний кордон України 43 тисячі транспортних засобів та 310 тисяч громадян.

Зауважимо, що при цьому сальдо зовнішньої торгівлі товарами, за результатами митних оформлень у Вінницькій митниці ДФС, залишається позитивним і становить 25 млн. дол. США. Обсяги оподаткованого імпорту склали 16 тисяч тонн вартістю 22,2 млн. дол. США.

Разом із тим Валентин Калашніков підкреслює, що незважаючи на такі показники, задля недопущення заниження бази оподаткування, митницею проводиться постійна аналітична та контрольна робота.

Так, тільки здійснення багаторівневого контролю достовірності декларування митної вартості товарів та її складових дозволило збільшити базу оподаткування вдалось у липні на 13,5 млн. грн. Як наслідок – додаткові надходження до Держбюджету склали 3,1 млн. грн. податків.

Нагадав Валентин Калашніков і про запровадження автоматизованої системи «Єдине вікна», яка, починаючи з 1 серпня, об'єднала у одній електронній програмі митних брокерів, суб'єктів сфери ЗЕД, митницю та інші контролюючі органи Завдяки цьому, підприємцям більше не потрібно для митного оформлення привозити до митниць паперові копії документів. Вони мають можливість, не виходячи з дому, надати весь пакет необхідних документів у електронному вигляді і здійснити митне оформлення.

Для довідки: Для функціонування електронного сервісу «Єдиного вікна» ДФС України завершено розробку та розгорнуто все необхідне програмне забезпечення. Воно складається з трьох частин: робочого місця митника, автоматів, які відповідають за прийняття повідомлень від декларанта та розсилку повідомлень за принципом «мовчазної згоди», та модуля для роботи суміжних служб (http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/261190.html)

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

за інформацією Вінницької митниці

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: соціальну ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ