У Волинській області маневицька місцева прокуратура захищає інтереси дітей

У Волинській області маневицька місцева прокуратура захищає інтереси дітей

16.08.16 12:33 0 525
Маневицькою місцевою прокуратурою в ході вивчення стану дотримання соціальних і майнових прав неповнолітніх на території району встановлено наявність в районі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які цьогоріч закінчили навчання в школі, але досі не отримали одноразову грошову допомогу, передбачену Законом України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування».

Відтак місцева прокуратура звернулася до суду із позовними заявами, аби захистити інтереси двох таких дітей.

Прокурори вимагають від відділу освіти Маневицької районної державної адміністрації нарахувати та виплатити належну згідно із законом допомогу неповнолітнім випускникам навчальних закладів – мешканцю Маневич, батьки якого позбавлені батьківських прав, та мешканцю села Набруска Маневицького району, батьки якого померли.

Згідно із законом, така допомога виплачується усім випускникам навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку. Цьогоріч розмір цієї допомоги становить 9 186 грн.

Обидва позови нині знаходяться на розгляді в суді.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зберігання монет в альбомі
Наступна новина: Вінниччина готується до ...

КОМЕНТАРІ