Питома вага відхилень у харчових продуктах (сировині), досліджених на вміст 137Сs
№№
п/п
Найменування продукту харчування (сировини)
Досліджено проб
Виявлено проб з перевищенням вмісту 137Сs
Питома вага (%)
1.
Гриби
44
10
22,7
2.
М'ясо
76
12
15,6
3.
Лікарська сировина
19
1
5,3
4.
Молоко
137
4
2,9
5.
Ягоди
78
2
2,6
6.
Овочі
533
0
–
7.
Хлібопродукти
210
0
–
8.
Риба
20
0
–
9.
Яйця
7
0
–
Разом
1213
29
2,4
Найбільш забрудненими 137Сs були гриби (22,7%) та м'ясо (15,6%). Невідповідність вимогам за цим показником виявлено у 7 пробах грибів в Малинському, 2 пробах в Коростенському та 1 пробі в Олевському районах. Перевищення допустимих рівнів 137Cs у м'ясі виявлено в 10 пробах в Малинському та в 2 пробах у Коростенському районах.
Незначні перевищення визначались в лікарській сировині (5,3%), молоці (2,9%) та ягодах (2,6%).
З метою запобігання вживання радіоактивно забруднених продуктів харчування населенню рекомендується:
– купувати продукцію лише на організованих ринках та в торгівельній мережі, де гарантується якість продукції по радіаційному чиннику;
Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: На Вінниччині відбувся ...
Наступна новина: Тернопільська ОДА відкриває ...