В Житомирській області місцева влада в регіонах допомагає населенню утеплити житло та підготуватися до зими

В Житомирській області місцева влада в регіонах допомагає населенню утеплити житло та підготуватися до зими

16.08.16 17:57 0 621
За сім місяців 2016 року вже більше 76 тисяч українських родин скористалися урядовою програмою з енергоефективності та одержали безповоротну фінансову допомогу на утеплення житла. Майже третина цих сімей, а саме – 22,3 тис. домогосподарств, скористалися ще й місцевою підтримкою та отримали додаткове відшкодування своїх витрат на енергоефективні заходи з місцевих бюджетів на суму 19 млн грн.

За місцевою підтримкою звертаються і ОСББ. Цього року більше 70 ОСББ отримали компенсації з місцевих бюджетів на суму близько 1 млн грн.

Можливість скористатися відразу декількома програмами підтримки стимулює українців займатися енергозбереженням. Адже подвійна, а інколи й потрійна допомога на утеплення (з державного, обласного чи районного/міського бюджетів) значно здешевлює вартість енергоефективного обладнання та матеріалів, таким чином зменшуючи фінансове навантаження на бюджет родин при утепленні.

Так, завдяки ініціативі Держенергоефективності у 2016 році прийнято 184 місцеві програми, за якими відшкодовується частина відсотків чи суми «теплого» кредиту. Зокрема, прийнято 24 обласні програми, дія яких поширюється на всі райони та міста відповідного регіону (у тому числі обласний центр). Додатково у цих регіонах запроваджено 93 районні та 67 міських програм.

На вже виділено фінансування 14 обласних, 31 районної, 43 міських програм у розмірі 62,6 млн грн.

У нас на Житомирщині до державної підтримки на утеплення додається відшкодування з обласного бюджету: фізичним особам – 10% від суми кредиту, але не більше 1000 грн за одним кредитним договором; фізичним особам-учасникам АТО – 10% від суми кредиту, але не більше 2000 грн за одним кредитним договором.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ