На Рівненщині розпочала роботу комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій

На Рівненщині розпочала роботу комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій

16.08.16 18:25 0 581
15 серпня, відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту на 2016 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 06 квітня 2016 року №269-Р, в Рівненській області розпочала роботу комісія ДСНС України з проведення комплексної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та організації роботи з питань техногенної і пожежної безпеки. Очолює комісію заступник Голови ДСНС України генерал-майор служби цивільного захисту Руслан Білошицький.

З цього приводу в обласній державній адміністрації відбулася нарада за участі голови ОДА Олексія Муляренка, виконуючого обов’язки голови обласної ради Миколи Драганчука, членів комісії ДСНС України, керівників обласних управлінь, відомств та організацій, голів райдержадміністрацій та міст обласного підпорядкування, а також начальників служб цивільного захисту області.

Відкриваючи засідання, голова облдержадміністрації ознайомив членів столичної комісії з характеристикою області, зазначивши, що Рівненщина – особливий регіон, адже знаходиться в зоні дії двох атомних електростанцій. Також на території області розташовано близько п’ятисот потенційно-небезпечних об’єктів, 11 з яких є хімічно-небезпечними. Проте, органами місцевої влади спільно з Головним управлінням ДСНС та службами цивільного захисту вироблено надійний алгоритм дій, що дозволяє в цей непростий час забезпечувати належне функціонування усіх систем життєзабезпечення регіону та тримати ситуацію на постійному контролі.

В свою чергу, голова комісії ДСНС України повідомив присутнім про стан пожежної та техногенної безпеки в державі. Зокрема, Руслан Білошицький зазначив, що цього року в Україні зареєстровано 79 надзвичайних ситуацій, під час яких 121 особа загинула та ще 1121 громадянин отримав травми. З початку 2016 року в країні виникло 42004 пожежі, на яких загинуло 946 людей. Підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій за цей період було врятовано життя 1156 чоловік. І хоча, за словами заступника Голови ДСНС України, відповідно до статистики в державі спостерігається стійка тенденція до зменшення кількості надзвичайних подій та трагічних наслідків, проте їх кількість на сьогоднішній день все ще залишається доволі значною. Тому керівництвом Держслужби за підтримки Уряду країни впроваджується широкий комплекс загальнодержавних заходів, в тому числі пов'язаний із змінами законодавства, направлений на приведення стану цивільного захисту, пожежної і техногенної безпеки території України до рівня розвинених європейських країн.

Користуючись можливістю, начальник ГУ ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук закликав очільників обласних відомств, голів районів та міст, а також керівників служб цивільного захисту максимально сприяти в роботі членам комісії та в разі виявлення порушень – оперативно реагувати на їх усунення.

Надалі, заступник голови комісії ДСНС України Павло Афанасьєв представив керівникам обласних служб цивільного захисту склад комісії, розклад роботи та напрямки перевірки. Зокрема, він зазначив, що фахівці ДСНС України працюватимуть у містах Рівне, Острог, Дубно, Костопіль, Березне, Вараш, а також у Рівненському, Острозькому, Дубенському Костопільському, Березнівському та Володимирецькому районах. З метою встановлення готовності органів управління та служб до реагування на надзвичайні ситуації, протягом перевірки будуть відпрацьовуватись відповідні практичні ввідні на об’єктах життєзабезпечення.

Триватиме робота комісії до 23 серпня 2016 року. За її результатами буде складений відповідний акт, що буде наданий на розгляд Кабінету Міністрів України.

По завершені наради в облдержадміністрації заступник Голови ДСНС України генерал-майор служби цивільного захисту Руслан Білошицький побував у підрозділах Головного управління ДСНС, зокрема в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення, в державних пожежно-рятувальних частинах обласного центру, міст Дубно та Корець, перевірив їх готовність до виконання завдань за призначенням, а також ознайомився з ходом робіт на об’єктах будівництва та реконструкції в Рівненському гарнізоні.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Затримано ...

КОМЕНТАРІ