Рівненщина: рятувальники ДСНС закликають громадян не провокувати пожежі на сільгоспугіддях!

Рівненщина: рятувальники ДСНС закликають громадян не провокувати пожежі на сільгоспугіддях!

16.08.16 13:25 0 507
В літній період особливо актуальним є питання протидії пожежам у природних екосистемах. І навіть незважаючи на зниження температурних показників, підрозділи ДСНС продовжують виїжджати для ліквідації пожеж, зокрема на сільгоспугіддях. Так, впродовж минулого тижня було ліквідовано 39 пожеж на сільгоспугіддях на площі 76,2 га. Загалом, з початку року зафіксовано вже 285 загорань на площі 1 тис. 52 га.

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж на сільгоспугіддях є випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках.

Заважаючи на те, що до 19 серпня у більшості південних, подекуди у Луганській та Донецькій областях утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки, навіть недопалок чи кинутий сірник на сільгоспугіддях може стати причиною масштабної пожежі.

Крім того, такі пожежі можуть мати негативні наслідки не лише для навколишнього середовища, але й для людей: вогонь може перекинутися на будівлі, знищити лінії електропередач, газо- та нафтопроводів, лісові насадження. Тож, шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі на сільгоспугіддях. В першу чергу, не випалюйте суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: 85 відсотків ...
Наступна новина: В Луцьку члени депутатської ...

КОМЕНТАРІ