Зберігання монет в альбомі

Зберігання монет в альбомі

16.08.16 12:10 0 1044

Кожен колекціонер повинен для себе вирішити, як зберігати свої «скарби», з того самого моменту, як він придбав першу монету. Спеціальні аксесуари, використовувані в нумізматиці для цих цілей, - це, без перебільшення, справжня індустрія. Існують спеціальні продукти, які були розроблені для зберігання монет. Додаткові витрати, пов'язані з придбанням цих предметів окупляться сторицею, коли ви будете продавати вашу колекцію або передавати її своїм спадкоємцям. Універсальне правило зберігання, до того ж найважливіше, таке ж, як в медицині, - не нашкодь.

Альбом (мюнцташ)

Альбоми для монет, або як їх ще називають, клясери, використовуються для збирання монет нумізматами. Альбоми бувають з фіксованою кількістю аркушів (книга для зберігання монет) або з мінливим (за рахунок 4 сталевих держаків). Останні є більш зручними, так як можна за бажанням додавати, прибирати листи або змінювати їх черговість.

Крім універсальних альбомів, також є і тематичні альбоми, які створені під якусь певну серію монет. В них, як правило, всі клітинки для монет мають підпис. Монети поміщаються в планшети з картону з круглими наскрізними отворами, в які власне вони і вкладаються. До речі, якщо вам потрібен тематичний альбом для монет ссср, то придбати його ви можете в інтернет-магазині: hobby-group.ru.

Подібний альбом, як би гарний він не був, годиться для довгого зберігання малоцінних монет. Монети навіть середньої вартості надовго залишати в альбомі не рекомендується. Виняток становлять альбоми з позначкою «Silver-Guard corrosion-inhibiting protection». Це означає, що в віконечка для монет вклеєні срібні каблучки. Вони оберігають монети від окислення, виконуючи функцію відновника. Монети в таких альбомах роками зберігають штемпельний блиск.

Папки - це скоріше аксесуар для зберігання самої книги. Хоча багато хто називає папками для монет ті ж альбоми зі змінними листами, тому що в таких альбомах листи кріпляться за допомогою чотирьох металевих скоб-власників. Зовсім як в папках для паперів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Чернігів: Конкурс ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ