Чи потрібно робити щеплення?

Чи потрібно робити щеплення?

16.08.16 16:00 0 1821

До щеплень в нашому суспільстві склалося неоднозначне ставлення. Хтось вважає, що вони шкідливі, а користі від них майже немає. Лікарі ж впевнені, що ми забули, що таке епідемії інфекційних захворювань на кшталт віспи та дифтерії.

Якби не щеплення, вони б забрали безліч життів. Головне робити щеплення правильно: треба перевіряти ліки, слідувати певним графіком і враховувати особливості організму дитини. Більш детально про вакцинацію дітей ви можете прочитати на сайті: http://fantasyclinic.ru/services/vaccinations/.

Зараз багато хто думає про те, чи варто робити щеплення своїй дитині. Лікарі в більшості своїй переконані, що це необхідно, адже великий ризик, що діти потім підхоплять важкі вірусні хвороби, від яких захистило б їх щеплення.

Однак багато проти: люди побоюються ускладнень після щеплення, а також розвитку алергічних реакцій. Причому страх щеплень міжнародний. Наприклад, в США популярна думка, що щеплення здатні привести до таких захворювань, як аутизм. Однак ряд досліджень довів, що зв'язку між щепленнями і аутизмом немає.

Часто люди не хочуть робити щеплення і по різним релігійним мотивам. Хтось вважає їх неприродними, а хтось довіряє нетрадиційній медицині. Вони вважають, що правильна дієта, екологічно чисті продукти і зв'язок з природою захистять їх від хвороб краще будь-яких шкідливих щеплень.

Чому потрібно робити щеплення?

Багато лікарів прищеплюють своїх дітей. Щеплення - це фактично спосіб в легкій формі зімітувати хворобу. Організм потім буде готовий до хвороби і легше її перенесе.

Вакцинація - специфічна профілактика багатьох інфекційних захворювань, в тому числі смертельно небезпечних. Вакцинація допомогла уникнути епідемії віспи і дифтерії - ці хвороби забирали мільйони людей.

Багато інфекції на зразок поліомієліту, кліщового енцефаліту та стоблняка, завдяки вакцинації перестали поширюватися. Ці інфекції, як правило, не вбивають людину, але перетворюють його на інваліда.

У Росії щеплення дали хороший ефект: майже відсутнє або сильно знизилося число захворювань, керованих інфекціями, на кшталт дифтерії, кашлюку, кору та інших.

В цілому це і є найпопулярніший аргумент лікарів. Щеплення в рідкісних випадках можуть давати ускладнення, після них дитина, як правило, відчуває себе погано, причому це може тривати кілька днів. Однак щеплення можуть захистити від хвороб. Без них дитина може померти від хвороби або залишитися інвалідом. Ризик подібного досить високий.

Як правильно робити щеплення?

  • З щепленнями можна тягнути. Антитіла проти інфекцій, які потрапили до дитини внутрішньоутробно, перестають захищати її у віці 6-ти місяців, а на розвиток прищепного імунітету потрібен час. Причому якщо навіть дитина спілкується тільки з батьками, ймовірність захворіти нікуди не зникає;
  • Потрібно чітко дотримуватися графіка вакцинації дитини. У більшості країн він розрахований на перші 20 місяців її життя. До того моменту, як дитина починає активно спілкуватися з іншими людьми, вона повинна бути прищеплена;
  • Потрібно уважно стежити за тим, яку вакцину колють, за її терміном придатності та протипоказаннями. Є імпортні та російські вакцини. У державних поліклініках, як правило, колють найдешевші вакцини російського виробництва. У деяких випадках імпортні об'єктивно краще (причому, проти гемофільної, пневмококової та інших інфекцій є тільки імпортні вакцини);
  • Найкраще прищепити дитину в хорошому медичному центрі. Важливо, щоб лікар стежив за графіком вакцинації і підбирав препарати з урахуванням особливостей розвитку дитини. Іноді пацієнти приходять в платні центри на консультацію і з'ясовують, які вакцини можна зробити безкоштовно в місцевій поліклініці.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ