В Житомирській області на контракті навчатимуться 49% абітурієнтів,зарахованих на денну форму до ВНЗ у цьому році

В Житомирській області на контракті навчатимуться 49% абітурієнтів,зарахованих на денну форму до ВНЗ у цьому році

17.08.16 08:52 0 492
Загалом у цьому році до українських вищих навчальних закладів на денну форму навчання вступило 465 тис. 283 абітурієнта. До цього обсягу входять як студенти-бюджетники, так і контрактники за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями – бакалаври, магістри, спеціалісти та молодші спеціалісти.

При цьому на бюджет вступило 237 тис. 625 абітурієнтів, а на контракт – 227 тис. 654. Таким чином, майже половина зарахованих в цьому році абітурієнтів – 49% від загального обсягу – навчатимуться за кошти юридичних та фізичних осіб.

Серед зарахованих на бакалаврат кількість контрактників на 28 тис. 275 осіб перевищує кількість бюджетників. Аналогічна ситуація з абітурієнтами, що вступили до ВНЗ для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня “спеціаліст” – тут кількість бюджетників менша на 9 тис. 076 осіб.

Наразі це лише оперативні дані, вони не включають абітурієнтів, що вступають на інші, окрім денної, форми навчання, усіх пільговиків тощо. Попередні підсумки вступної кампанії будуть обговорюватись у вересні на Колегії МОН, саме тоді будуть опубліковані повніші дані результатів вступу 2016 року.

Нагадуємо, що в цьому році вперше реалізовувалась модель адресного розміщення державного замовлення для вступників до вишів для здобуття ступеня бакалавра (магістра, спеціаліста медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти.

Ця модель дозволила реалізувати принцип “місце йде за студентом” та в межах 25% від обсягу минулорічного державного замовлення збільшити кількість бюджетних місць в університетах, куди прагнули вступити абітурієнти з найвищими балами.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі відбулася ...

КОМЕНТАРІ