У Рівненській області злочинця після відбуття покарання за вчинення тяжких злочинів прокуратура екстрадувала у Республіку Молдова

У Рівненській області злочинця після відбуття покарання за вчинення тяжких злочинів прокуратура екстрадувала у Республіку Молдова

17.08.16 11:32 0 555
Прокуратура Рівненської області за дорученням Генеральної прокуратури України забезпечила виконання вимог Кримінального процесуального кодексу України про видачу (екстрадицію) Республіці Молдова її громадянина.

39-річний чоловік, уродженець Ниспоренського району Республіки Молдова, розшукувався з 2004 року компетентними органами цієї країни за вчинення низки кримінальних злочинів, в тому числі за втечу із місця ув'язнення.

Чоловіка затримали українські правоохоронці у 2005 році за підозрою у вчиненні на території Кіровоградської області тяжких злочинів, в тому числі - умисне вбивство. Вироком суду останнього засуджено до позбавлення волі строком на 15 років та поміщено до Полицької виправної колонії (№76), що на Рівненщині.

За запитом Міністерства юстиції Республіки Молдова Генеральна прокуратура України прийняла рішення про видачу (екстрадицію) злочинця для притягнення до кримінальної відповідальності за злочини, вчинені на території рідної країни.

Тому у червні 2016 року, як тільки закінчився строк ув'язнення, засудженого було звільнено з місця позбавлення волі та знову ж правоохоронцями затримано. Прокуратура Рівненської області ініціювала застосування до нього судом екстрадиційного арешту.

На виконання міжнародного запиту та положень Європейської конвенції про видачу правопорушників іноземний злочинець у супроводі правоохоронців вибув у липні 2016 року із Рівненського слідчого ізолятора плановим етапом до Одеської установи виконання покарань з метою подальшої фактичної передачі правоохоронним органам Республіки Молдова.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина отримала ...
Наступна новина: Дані про виконання міського ...

КОМЕНТАРІ