В Чернівецькій області стрес — не кращий стан у науці керування автомобілем… (+фото)

В Чернівецькій області стрес — не кращий стан у науці керування автомобілем… (+фото)

17.08.16 13:03 0 535
Фахівці Регіонального сервісного центру МВС в Чернівецькій області рекомендують автошколам під час практичних занять враховувати інтенсивність дорожнього руху на вулицях міста.

Про це йщлось на зустрічі в РСЦ з керівниками навчальних закладів області, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.

Пересторога стосується, насамперед вулиць Чернівців, де у години пікової активності автотранспорту значно зростають вимоги до водія, його здатності стежити за діями всіх учасників дорожнього руху і відповідно реагувати на ситуації. Недостатня підготовленість курсанта за кермом, мінімальна швидкість, створюють нервозну атмосферу, змушують тих, хто поспішає, порушувати правила дорожнього руху.

Спеціалісти з підготовки водіїв мають пам’ятати, що навчальна їзда на дорогах дозволяється тільки за достатніх початкових навичок водіння у того, хто навчається. Цей досвід набувається, насамперед, на автодромах,спеціальних майданчиках чи дорогах, де немає інших учасників дорожнього руху.

«Форсування» начального процесу призводить до стресового стану новачків, не сприятливого для набуття ними впевненості за кермом.

Відтак, у графіках практичних занять варто зважати на найінтенсивніші періоди транспортного руху у місті — з 8.00 до 10.00, з 12.00 до 14.00, з 18.00 до 20.00.



Прес-служба РСЦ МВС в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У водоймах Вінницької ...
Наступна новина: Обласний творчий конкурс ...

КОМЕНТАРІ