Депутати міської ради оглянули КЗ “Луцька міська дитяча поліклініка”

Депутати міської ради оглянули КЗ “Луцька міська дитяча поліклініка”

17.08.16 13:49 0 687
Відбулося виїзне засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови. Члени комісії вивчали роботу КЗ “Луцька міська дитяча поліклініка”. У роботі комісії також взяли участь секретар міської ради Юлія Вусенко, заступник міського голови Андрій Киця, начальник управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук.

Головний лікар Оксана Лещинська розповіла про роботу реєстратури поліклініки та ведення журналів самозапису пацієнтів. Далі оглянули інфекційний блок, відділення водолікування та Клініку, дружню до молоді, які нещодавно було відремонтовано за кошти міського бюджету.

Оксана Лєщинська поїнформувала присутніх, що поліклініка розміщена у двох приміщеннях: на вул. В'ячеслава Чорновола та на пр.Волі, 6. Діти обслуговуються за дільничним принципом у присутності одного з батьків. Профілактичний напрямок відіграє основну роль у роботі закладу. Згідно нормативних документів, проводяться щорічні періодичні огляди школярів, дошкільнят та абітурієнтів. Окрім цього, проводиться щорічна диспансеризація юнаків та приписка до військомату. Головний лікар висловила подяку міській раді та депутатському корпусу за прийняте рішення “Про надання адресної допомоги дітям — інвалідам”, що надало можливість отримати допомогу на оздоровлення інвалідам дитинства, а також за виділені кошти, які спрямували на придбання УЗД — апарата з кардіодатчиком. Також вона наголосила, що за сприяння міської ради у медзакладі значно покращилася матеріально — технічна база.

Серед основних проблем роботи закладу — забезпечення Центру профілактичних оглядів вузькопрофільними спеціалістами, що значно покращило б проведення щорічних медоглядів, надзвичайно високе навантаження на лікарів, кадрове забезпечення відділення невідкладної допомоги. Голова комісії Алла Надточій звернула особливу увагу на проведення щорічних профілактичних оглядів дітей, які, на її думку, варто проводити у дільничного лікаря за місцем прописки. Анна Мовяк висловила зауваження до журналу самозапису.

Секретар міської ради Юлія Вусенко наголосила на неможливості запису до профільного спеціаліста у зручний для відвідувача час. Лікарі медзакладу вважають, що це зумовлено дефіцитом кадрів та високою кількістю пацієнтів.

Заступник міського голови Андрій Киця зазначив: “ Ми усвідомлюємо, що проблема кадрового забезпечення поліклініки зараз стоїть дуже гостро і потребує негайного вирішення. Отже, потрібно обов'язково залучати молодих спеціалістів та заохочувати їх. Давайте спільно напрацюємо поступовий алгоритм дій, який допоможе ефективно працювати заради здоров'я наших дітей”.

У підсумку, члени комісії погодили попередні пропозиції Оксани Лєщинської стосовно покращення роботи профілактичного відділення. Зокрема, передбачається тісна співпраця з управлінням освіти, в рамках якої буде створена вузькопрофільна служба, що проводитиме профогляди школярів в останню суботу місяця - так званий “День школяра”. За потреби такі дні організовуватимуть двічі на місяць. Окрім цього, огляд дітей віком 5 - 6 років планують проводити у листопаді.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ