У Луцьку з робочим візитом перебуває делегація Донецької та Луганської областей

У Луцьку з робочим візитом перебуває делегація Донецької та Луганської областей

17.08.16 09:23 0 614
У Луцьку з навчальним візитом перебувають представники регіональної влади, органів місцевого самоврядування з Донецької та Луганської областей. У ході навчального візиту вони познайомилися з успішними практиками, досвідом економічного розвитку Волинської області та міста Луцька.

Делегація зі сходу України мала нагоду познайомитися з роботою департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку”. Директор департаменту Лариса Карп'як розповіла про послуги, які надаються виконавчими органами Луцької міської ради, структурними підрозділами Волинської обласної державної адміністрації, територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади. Гості мали можливість побачити, як у ЦНАПі працює дозвільний центр, адміністративний відділ, відділ звернень громадян, група оперативного реагування “15-80”.

Потім у конференц-залі департаменту ЦНАП відбулося спілкувалися з міським головою Миколою Романюком та начальником відділу інвестиційної політики департаменту інвестиційної політики міської ради Сергієм Омельчуком.

Микола Романюк привітав учасників делегації із Донецької та Луганської областей у нашому гостинному місті. “Добре, що ми зустрічаємося, спілкуємося, адже це спілкування буде взаємно корисним”, - сказав Микола Романюк. Він розповів, що міська рада велику увагу приділяє проектній діяльності та залученню інвестицій. Для цього утворено нові структурні підрозділи міської ради: управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності; відділ інвестиційної політики департаменту інвестиційної політики. Це дало можливість активізувати роботу, зокрема, планується до кінця року додатково до бюджету розвитку міста залучити зовнішніх інвестицій на понад один мільярд двісті мільйонів гривень.

З презентацією про Луцьк виступив Сергій Омельчук. Він поінформував про економічний розвиток міста, залучення інвестицій, експорт-імпорт, будівництво, енергозбереження тощо. Детальніше зупинився на енергоощадних заходах у житлово-комунальному господарстві, залучаючи кошти міжнародних інституцій, зокрема, НЕФКО (Північна екологічна фінансова корпорація) та ЄБРР. Розповів про проект модернізації системи централізованого теплопостачання міста Луцька. На реалізацію проекту місто отримало 10 млн євро кредитних коштів на вигідних умовах та 4 млн євро грантових коштів від фонду.

Під час перебування у нашому місті гості побували у Луцькому замку, познайомилися з іншими історико-культурними п'ятками, оглянули об'єкти, де відбулася реконструкція за кошти інвесторів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відбулася ...
Наступна новина: Тернопільська ОДА запрошує ...

КОМЕНТАРІ